kporys 3 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam mam pytanie, ktory z tych zasilaczy bedzie lepszy do mojego konfigu. Chcialbym w przyszlosci podkrecic moj procek do 3.0 i zmienic karte. Czy te zasilacze beda mialy przy moim kompie jakis zapas mocy ? Ile mocy potrzebuje moj komp ? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Kporys Edit. Sorki, ze bez ortografi, bo pisane z telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 wybierz seasonic będzie cichy i bardzo wydajny a tacens to shit widziałeś żeby ktokolwiek go polecał na forum? Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Zdecydowanie Seasonic! Porownujac go do Tarcensa, to tak jakbys porownywal nowego Mercedesa do starego Poloneza A tak na serio, to Seasonic bedzie stabilniej trzymal napiecia, bedzie cichszy i ogolnie dostarczy wieksza moc niz ten drugi, ktory z czasem moglby stac sie tykajaca bomba. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 a tacens to shit widziałeś żeby ktokolwiek go polecał na forumTacens to nie żaden shit tylko średnia półka :oops: Są to dobre zasilacze lecz mało popularne (ze względu na lepszą konkurencję). @kporys weź Seasonic'a bo jest wyraźnie lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Tacens tonie żaden shit tylko średnia półkaTo chyba średnia z tych najniższych Cytuj Link to post Share on other sites
kporys 3 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ten seasonic jest tanszy od tego tacensa o 40zl. Niestety seasonic pochodzi z wyprzedazy niemieckiego dystrybutora i sprzedawany bez gwary w wersji OEM ( ma 7 dni gwary kolesia ). Ale dalej nikt mi nie odpowiedzial co do tego, czy poradzi se po lekkim OC. I ile bedzie mial zapasu. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 tacens to shit widziałeś żeby ktokolwiek go polecał na forumKolega najwidoczniej srednio się zna na zasilaczach. Potwierdzę słowa matej'a - Tacens to dobra ale mało popularna firma. Robią całkiem dobre zasilacze. Jeśli nie wierzysz mi, spytaj bardziej doświadczonych użytkowników np torture albo poczytaj sobie testy. Proponuję rozejrzeć się nad Valeo III 500w http://allegro.pl/tacens-valeo-lll-500- ... 77431.html W testach wypada dobrze. Stabilnie trzyma napięcia, ma certyfikat 80+BRONZE. Posiada również odpinane kable, pasywny tryb pracy pod małym obciążeniem. Znacznie lepszy wybór od SXS2 Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ale dalej nikt mi nie odpowiedzial co do tego, czy poradzi se po lekkim OC. I ile bedzie mial zapasuTak ten zasilacz podoła OC i będzie miał zapas mocy chociaż polecał bym uzbierać do jakiegoś 500W na przyszłość do wymiany karty graficznej Cytuj Link to post Share on other sites
kporys 3 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Niestety nie mam na razie zbyt dużo kasy, więc jaki polecicie ? Chociaż ten Seasonic z przesyłką 113zł Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Chociaż ten Seasonic z przesyłką 113złWięc bierz. Cytuj Link to post Share on other sites
kporys 3 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 dzięki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
kporys 3 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Sry. za OT To jest dokładnie taki zasilacz : http://allegro.pl/seasonic-ii-s12-430-z ... 81632.html Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 2 linie po 17A spełnią Twoje wymagania. Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 wybierz seasonic będzie cichy i bardzo wydajny a tacens to shit widziałeś żeby ktokolwiek go polecał na forum? nie ma co, od kiedy za pieprzenie dostaje się tutaj pochwały. W ogóle macie dosyć "trafne" porównania, osobiście mam zasilacz Tacens, a niektórym polecałbym sobie darować komentarze skoro się w ogóle nie wie z czym się to je. Cytuj Link to post Share on other sites
rofel2k10 0 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Powiem Ci tak - na zasilaczu lepiej nie oszczędzaj. Jak teraz kupujesz markowy zasilacz o mocy ~ 500W to raczej na pewno będzie on wystarczający dla przyszłego komputera. Markowy zasilacz pracuje stabilnie, cicho i długo. Zdecydowana większość tanich zasilaczy nie ma tych cech. Poza tym wątpię byś na tej płycie głównej wykręcił tego proca powyżej 3GHz, ale życzę powodzenia . Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Nie zastanawiaj się i kupuj w/w SeaSonica. Mam potwierdzenie z pewnego źródła że zasilaczy z aukcji tego allegrowicza nic nie przejechało, ani przeleciało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts