belineaenter 0 Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) Cześć chcę zrobić upgrade aktualnie mam słuchawki Cloud 1 z Integrą na maximus 7 creative e5 sprzedałem. Aktualnie zastanawiam się nad sprzętem:1.AIM SC808 do tego AKG240 Studio ewentualnie MKII albo AD700X2.Aune T1 Mk2 do tego DT990Pro Proszę o opinię który komplet będzie najlepszy do gier ewentualnie inny, nie mam możliwości posłuchania tego sprzętu. Wrażenia z tego co mam: Cloud 1 co mi się podoba z E5 : niski dół, dobrze tłumią, mikrofon, Cloud 1 co mi się nie podoba z E5: słaba scena wszystko bardzo blisko, czasami klaustrofobiczne uczucie, bas czasami tłumi inne dźwięki. Telefon i Sound Magic 10C bas słabiutki ale za to wyraźny głos i detaliczna szeroka scena. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2017 przez belineaenter Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 2.Aune T1 Mk2 do tego DT990Pro mam i polecam, scena na pewno jest o niebo lepsza od cloudów a same dt990 to V więc dołu i góry ci nie zabraknie. Jakbyś chciał ostrzej to można jeszcze z lampami pokombinować, ale bez odsłuchu.... nie da się. Sprzęt zagra bardzo dobrze, ale czy to będzie to czego szukasz.... to będziesz wiedzieć tylko ty. W grach z ciekawości podpinałem kilka razy słuchawki do integry bo lampa trochę jednak wygładza górę i tak na sucho to w R6 siege jak ktoś na drugim końcu mapy na szkiełko nadepnął to ja to słyszałem na t1 też jest dobrze, wczoraj w battlegrounds grałem i słychać precyzyjnie skąd do ciebie strzelają. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Zestaw z 240 bardzo fajnie spisuje się w grach + niesamowity do muzyki elektronicznej/klubowej. Akg k240 to również V'ka. Niestety nie porównam do beyerów. Będzie to wybór strasznie indywidualny moim zdaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Biorę też pod uwagę korzystanie z urządzenia w sposób wygodny i tak wewnętrzna karta dźwiękowa wydaję się wygodna, szkoda tylko że mało przyszłościowa jeśli chodzi o mobilność. W e5 nie podobało mi się że musiałem wyłączać i włączać ręcznie gdy miałem podpięte pod PC wolę aby od razu działało po włączeniu kompa i wyłączało się razem z nim. Dzisiaj jak miał bym zamawiać to wolę Aima808 z AKG 240 Studio Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 A jak Ci się podobają słuchawki Somic V2? Cena niewielka, bo ledwie 220-230zł, a możliwości naprawdę ogromne, zwłaszcza z tak dobrym źródłem (w swojej cenie oczywiście) jak SC808. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts