Skocz do zawartości

4500 programowanie/gry

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez 3ndurek,

Recommended Posts

Cześć

Za zaproponowany przeze mnie wychodzi 4443zł w x-kom, choć kupując sam procesor w innym sklepie zaoszczędzę prawie 100zł. Części zakupię więc gdzie będzie mi w miarę blisko odebrać i odpowiednio tanio (X-Kom, Komputronik, ostatecznie Morele). Nie wiem na ile opłacalny jest zakup i7, choćby poprzedniej generacji i gdzie można jeszcze coś urwać z kosztów, dlatego będę wdzięczny za pomoc.

Z góry dzięki za opinie i pomoc.

Nie wiem na ile opłacalny jest zakup i7, choćby poprzedniej generacji i gdzie można jeszcze coś urwać z kosztów, dlatego będę wdzięczny za pomoc.

Jak stawiasz wirtualki czy serwery do testowania aplikacji to dodatkowe wątki się przydadzą.

6700K dostaniesz za 1400zł,  drogo za tego Palita w x-kom.

1 x Intel Core i7-6700K /4.0GHz, 8MB, LGA 1151, BOX/1 x MSI Z170A Tomahawk /intel Z170, DDR4, LGA1151/1 x Corsair 16GB (2x8GB) 2666MHz CL16 Vengeance LPX RED1 x Gainward GeForce GTX1060 Phoenix 6GB DDR5 192bit (1708/8000)1 x SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v21 x SilentiumPC Gladius M35 Pure Black (b/z)1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC

4532zł

Jest 6700K wraz z 16GB RAM, do tego GTX 1060 6GB z cichym układem chłodzenia oraz SSD 240GB. PSU nadal z zapasem mocy, na przetwornicy DC-DC z 5 letnia gwarancją.

Dzięki za odpowiedź. Dysk raczej sobie daruję i dokupię później (ewentualnie wyjmę dokładnie Iridium PRO 240GB z laptopa i jego tam dorzucę :D). Zobaczę, czy da się to kupić wszystkie części gdzieś w okolicy w rozsądnej cenie, bo chcę na miejscu odebrać i złożyć samodzielnie. W razie czego będę jeszcze pytał. Dzieki

Kraków. Nie biorę pod uwagę zamienników. W każdym razie mam tu dostep do dość szerokiego zakresu sklepów, więc raczej nie będzie problemu z częściami (jeśli czegoś będzie brakować w jednym, to zawsze mogę zamówić w innym).

• 4 tygodnie później...

Witam,

Musiałem nieco odłożyć składanie kompa i właśnie zabieram się za to po raz kolejny. Ostatecznie zestaw będzie wyglądał następująco:

• i7 6700k
  • z170 pro gaming od asusa 
  • m35 pure black
  • fortis 3
  • 16gb corsair vengeance 3000mhz
  • rx580 gigabyte aorus xtr 8gb (lub jakiś gtx 1060, jeśli do końca tygodnia nie uda się dostać radeona, co też jest prawdopodobne, a nie dam z niego więcej niż 1250zł :D)
  • LG 24MP59G

Pozostała mi jeszcze kwestia wyboru zasilacza i tutaj prosiłbym o radę. Mam do wykorzystania bon do empiku, więc chciałbym zakupić tam zasilacz. Cena w jaką celuję to 400-450 zł w tym sklepie (ewentualnie do 300 w innym, ale z tego co widziałem to warto byłoby jednak skorzystać z okazji i zakupić coś sensowniejszego i to za mniejsze pieniądze). Na chwilę obecną mam na oku

http://www.empik.com/zasilacz-komputerowy-corsair-rm550x-550w-corsair,p1138190940,elektronika-p

ewentualnie

http://www.empik.com/zasilacz-komputerowy-be-quiet-pure-power-10-600w-be-quiet,p1138498684,elektronika-p

Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu jaki zasilacz warto wybrać, który jednocześnie dostępny jest w empiku. W przyszłości planuję do zestawu włożyć mocniejszą kartę więc chciałbym mieć jeszcze możliwość skorzystania z zasilacza, który zakupię.

Dzięki

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...