Fanky 0 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam mam sytuacje tego typu, że chciałbym podkręcić i5 4460 oczywiście wiem że ten procesor ma zablokowany mnożnik na 3,2 Ghz ale w trybie Turbo osiąga on wartość 3,4 Ghz lecz tylko gdy obciążeniu podlega jeden rdzeń i ten jeden rdzeń osiąga wartość 3,4. Wiem ze da się tak zrobić żeby wszystkie rdzenie pracowały na tej wyższej wartości. Teraz pytanie czy ktoś wie jak to zrobić?? Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian2332 0 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Z tego co wiem to da się tak zrobić, ale tylko na płytach, które umożliwiają podkręcanie w tym przypadku Z97. Podkręcanie odbywa się w identyczny sposób jak procesorów z serii K(przez bios), z tą różnicą że mnożnik maksymalnie ustawisz na 34, ustawić tak na wszystkich rdzeniach, zapisać i gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Jak pamiętam to była chyba możliwość ustawienia mnożnika turbo na 4 rdzenie do 34x. Poszperaj w biosie autorze. Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 http://pclab.pl/art58641-5.html Na nowych biosach opcja jest chyba niedostępna na innych płytach niż z97. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts