Lantenay 0 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam! Niestety nie jestem już w temacie jeżeli chodzi o dobre podzespoły w komputerze i chciałbym was poprosić o pomoc w złożeniu dobrego komputera dla syna (od procesora po obudowe :-) ). Budżet nico ponad 5000 zł Widziałem parę zestawów w takich sklepach ja MM czy Saturn ale wiem że za te pieniądze samemu można złożyć coś lepszego. Będę wdzięczny za wasze popozycje Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Zastosuj się do wzoru. Na zestawach typu Gotowiec MM czy inne to możesz sobie po oglądać pokaz slajdów, albo przepłacić z 3 razy. Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Kiedy zamierzam kupić komputer? : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora i model : Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Cytuj Link to post Share on other sites
Lantenay 0 Napisano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Zastosuj się do wzoru. Na zestawach typu Gotowiec MM czy inne to możesz sobie po oglądać pokaz slajdów, albo przepłacić z 3 razy. Zastosowanie komputera : Gry Maksymalna kwota : 5000 +-500 Kiedy zamierzam kupić komputer? : jak najszybciej Których części potrzebuję : wszystkich (bez monitora) Czy będę podkręcać sprzęt? : gdybym umiał to tak:) Rozdzielczość mojego monitora i model : full hd Specjalne wymagania : brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : brak Inne : - Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Jakie te gry konkretnie ? Wstępnie 1 x Intel Core i5-7600K /3.8GHz, 6MB, LGA1151, BOX/1 x SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v21 x MSI Z270 Tomahawk /intel Z270, LGA1151/1 x Palit GeForce GTX1080 Game Rock 8GB DDR5 256bit (1784/10000)1 x NZXT Source S340 (czarna)1 x Cooler Master G550M 550W 120mm Bronze modularny1 x Corsair 8GB (2x4GB) 3000MHz CL15 Vengeance LPX1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC 5518zł Zestaw z możliwością OC procesora za pomocą mnożnika. Pooglądasz poradniki i na spokojnie sobie z tym poradzisz bo to naprawdę nic trudnego. Fortis 3 z 140mm wentylatorem pod OC, MOBO na Z270 z dość mocną sekcją, tutaj załapiesz się jeszcze na cashback https://msi-promotions.com/pl/pl/pages/springcashback/home 8GB RAM na początek z wysokim taktowaniem, mocne GPU w postaci GTX 1008 od Palita z bdb układem chłodzenia. SSD 240GB na start na kościach MLC z 5 letnia gwarancja, dysk twardy na dane dokupisz z czasem. Całość w dobrze wykonanej obudowie od NZXT z piwnicą na PSU i oknem, do tego zasilacz z zapasem mocy na przetwornicy DC-DC z całkiem cichym wentylatorem i również 5 letnią gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
Lantenay 0 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Jeżeli chodzi o gry to przede wszystkim strzelanki. Dobrze, jeżeli skonfigurowany sprzęt wystarczy na trochę. Żeby z czasem nie było problemu z odpaleniem najnowszych tytułów. To co zaproponowałeś wygląda naprawdę fajnie. A może kartę graficzną też wziąć od msi? Mógłby być dodatkowy zwrot. Palit czy msi z gtx1080 który jest lepszy? Tyle że msi o jakieś 200 droższy... Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Obydwie są podobne z lekkim plusem dla MSI. Palit bardzo wysokie standardy trzyma w najnowszych kartach z serii Jetstream i Rock. Co do MSI to masz zwrotu 210 zł więc miał byś ją w cenie Palita. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 O ile się wyrobisz z czasem na cashbacka, to bierz MSI Gaming Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts