carl22 4 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Witam. Pragnę się uwolnić od okablowania i chciałbym kupić sobie nowe bezprzewodowe słuchawki. I tak zdaje sobie sprawę, że na kablu dźwięk będzie lepszy, ale jestem wstanie pójść na kompromis by dostać po prostu wystarczające słuchawki, ale bez kabla. Moje obecne słuchawki to Creative Aurvana Live Jestem z nich bardzo zadowolony. Bardzo wygodne, przyjemnie się na nich słucha muzyki. Jedyną ich wadą jest tak naprawdę kabel. Niech one będą punktem odniesienia przy wyborze bezprzewodowych słuchawek. Mają być zamknięte, dobrze tłumić dźwięk z zewnątrz, jak i na odwrót, dobrze tłumić dźwięk by nie wydostawały się na zewnątrz. Słuchawki uzywaną będą głównie do gier, ale do słuchaniu muzyki także. Nie jestem jakimś tam melomanem, więc nie oczekuje niczego ponad to co oferuje Auvana Live, ważniejsze raczej jest to, bym nie dostał czegoś gorszego ;D Słuchawki mogą być bez mikrofonu, ważne by miały dobrą baterie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 http://forum.benchmark.pl/topic/242703-s%C5%82uchawki-bezprzewodowe-do-pc-w-granicach-400-z%C5%82/ Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 (edytowane) Nie wiem czy kupowanie pierwszych lepszych słuchawek za 5-6 stówek to dobry pomysł....Nie znam się na słuchawkach, nie chce się przejechać kupując coś tandetnego, gorszej jakości z szumami i rozsypujące się po roku użytkowania etc.. Nawet nie wiem czy lepsze były by pod bluetooth czy radiówki. To co mi wpadło w oko to Lindy BNS-60, zamknięte, redukcja szumów, bluetooth, możliwość używania ich jako przewodowych (czyli taka hybryda), czas działania też wydaje się zadowalający. Nie bardzo rozumiem tej technologi aptX HD i czy muszę mieć kompatybilnego pieca by to działało dobrze (płyta główna ASrock z170 extreme 4, procesor i5 6600k, jeśli to ma jakieś znaczenie). Ale czy to będzie dobry wybór?? Wole ostrożnie podchodzić do tego typu zakupów, tym bardziej że integra w połączeniu ze zwykłą "kablówką" może mieć lepszy dźwięk niż drogie bezprzewodowce. Edytowane 7 Maja 2017 przez carl22 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie bardzo rozumiem tej technologi aptX HD https://www.google.pl/search?q=aptX+HD&num=20&lr=lang_pl&sa=X&ved=0ahUKEwjAqbG0lt7TAhUBiiwKHYHWCH0QuAEIJA&biw=1680&bih=954 Nie wiem czy kupowanie pierwszych lepszych słuchawek za 5-6 stówek to dobry pomysł. dobry Nie wiem czy kupowanie bezprzewodowe słuchawki to dobry pomysł... Nie dobry Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Czytałem trochę o tym wcześniej, ale tak naprawdę głównie o telefonach jest mowa. Naprawdę mam wrażenie że kierujecie się zasadą "nie, bo nie". Czy 600zł to wystarczający budżet na kupno czegoś co będzie mniej-więcej ma poziomie tego co mam, czy może to za mało?? Co was tak drażni w bezprzewocach, że nie udzielacie żadnej pomocy ludziom którzy szukają akurat takich słuchawek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Najwidoczniej taki klimat mamy. I nie ma się co obrażać bo nie ma żadnego obowiązku udzielania pomocy. Wybrałeś niewłaściwe forum - tutaj większość osób stawia na najwyższy stosunek jakość / cena a tego słuchawki bezprzewodowe nie zapewniają. Kolejna sprawa to użycie Google - tam znajdziesz większość odpowiedzi w kilka minut a pewnie też i jakieś forum gdzie poklepia po plecach i napisza ze to dobry wybór. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Z tymi odpowiedziami w kilka minut to wcale nie taka oczywista sprawa, ale ok i tak nie mam innego wyjścia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts