Skocz do zawartości

Xiaomi Redmi 3S - dostanę go jeszcze w Polsce? Lub co podobnego w zamian?

Recommended Posts

Witam,

tak jak w tytule. Dostanę jeszcze gdzieś w Polsce ten telefon (najlepiej wersja 2gb RAM/32gb pamięci), bo nic lepszego w tej cenie nie znalazłem? W każdym sklepie widzę, że jest niedostępny i nie wiem czy to tymczasowy brak na naszym rynku, czy ten telefon został już na stałe zastąpiony przez Xiaomi Redmi 4A? Ewentualnie czy ktoś ma jakieś info czy może gdzieś w Londynie bym go znalazł?

Jeśli nie da rady to co polecilibyście w zamian (ok. 800 zł) podobnego do tego - max 5 cali?

Zależy mi na przyzwoitej baterii, wyświetlaczu i oczywiście płynności działania. Oglądam sporo filmików i transmisji na telefonie, dlatego takie wymagania.

Dzięki za każdą odpowiedź :)

Podepnę się pod temat. Również szukam w budżecie do 850 zł. Główne wymagania to bardzo dobra bateria, dobra wydajność przy przeglądaniu internetu oraz używaniu aplikacji (głównie dla aktywnych). W związku z apkami, fajnie byłoby aby telefon nie miał problemów z protokołem ANT+ i gubieniem sygnału gps (glonass chyba jeszcze nie dostępny?). Do tego standardowo wytrzymałość, aby po upadku z biurka na dywan nie trzeba było wymieniać szybki czy malować obudowy. Telefon na androidzie z zamiarem użytkowania co najmniej dwóch lat. Redmi 4X będzie najlepszy? 

Edytowane przez Tomo1989
Napisano (edytowane)

Dzięki za info kolego jutjub. Może głupie pytanie do Ciebie ale dlaczego w tym sklepie ten telefon jest ok. 200 zł tańszy niż np. w takim x-komie? Nie narzekam ale trochę mnie to zastanawia :) Wiem, że sprowadzając Xiaomi z Chin przez ibuygou albo aliexpress można taką przebitkę mocną (bez polskiej nakładki) zrobić ale z polskiej dystrybucji?

I druga pytanie. Poleciłbyś coś jeszcze w mniej więcej takiej cenie? Znalazłem np. Lenovo moto g5.
W cenie 899 jest Xiaomi Redmi 4 Pro, nie jest to bardziej opłacalny zakup głównie ze względu na snapdragon 625 i wyświetlacz?

Edytowane przez Zoombann
Btw. to standard, że w Polsce smartfony są tak drogie? 

Tak. I są z roku na rok coraz droższe. Niedługo standardem będą telefony ze średniej półki za 2 tys. (patrz seria A5 od Samsunga, a już Huawei zaczyna się cenić). A wycena Xiaomi w Polsce to jakiś żart.

dlaczego w tym sklepie ten telefon jest ok. 200 zł tańszy niż np. w takim x-komie?

Proline to zaufany sklep. Zawsze mieli niższe ceny względem morele czy x-kom.

W cenie 899 jest Xiaomi Redmi 4 Pro, nie jest to bardziej opłacalny zakup głównie ze względu na snapdragon 625 i wyświetlacz?

W jakim sklepie? No jest to lepszy wybór, ale nie widzę go nigdzie, jedynie na jakichś podejrzanych stronach... 

Napisano (edytowane)

Skoro Redmi 4 Pro jest już praktycznie niedostępny to znaczy, że można spodziewać się wkrótce jakiegoś jego następcy, kompletnego wycofania z rynku, czy to po prostu tymczasowy brak towaru w Polsce?

Edytowane przez Zoombann