Zoombann 0 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Witam, tak jak w tytule. Dostanę jeszcze gdzieś w Polsce ten telefon (najlepiej wersja 2gb RAM/32gb pamięci), bo nic lepszego w tej cenie nie znalazłem? W każdym sklepie widzę, że jest niedostępny i nie wiem czy to tymczasowy brak na naszym rynku, czy ten telefon został już na stałe zastąpiony przez Xiaomi Redmi 4A? Ewentualnie czy ktoś ma jakieś info czy może gdzieś w Londynie bym go znalazł? Jeśli nie da rady to co polecilibyście w zamian (ok. 800 zł) podobnego do tego - max 5 cali? Zależy mi na przyzwoitej baterii, wyświetlaczu i oczywiście płynności działania. Oglądam sporo filmików i transmisji na telefonie, dlatego takie wymagania. Dzięki za każdą odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 czy ten telefon został już na stałe zastąpiony przez Xiaomi Redmi 4A? 4A to jeszcze tańsza propozycja, więc następcą jest 4X Najlepszą opcją będzie https://proline.pl/?p=XM-R4X-32-CE+BK Wydajniejszy od Redmi 3S Cytuj Link to post Share on other sites
Tomo1989 1 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Podepnę się pod temat. Również szukam w budżecie do 850 zł. Główne wymagania to bardzo dobra bateria, dobra wydajność przy przeglądaniu internetu oraz używaniu aplikacji (głównie dla aktywnych). W związku z apkami, fajnie byłoby aby telefon nie miał problemów z protokołem ANT+ i gubieniem sygnału gps (glonass chyba jeszcze nie dostępny?). Do tego standardowo wytrzymałość, aby po upadku z biurka na dywan nie trzeba było wymieniać szybki czy malować obudowy. Telefon na androidzie z zamiarem użytkowania co najmniej dwóch lat. Redmi 4X będzie najlepszy? Edytowane 6 Maja 2017 przez Tomo1989 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Zobacz też Zenfone 3 MAX Cytuj Link to post Share on other sites
Tomo1989 1 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Obejrzałem kilka recenzji i jakoś Redmi 4X bardziej mi przypadł do gustu, zwłaszcza że jest ciut mniejszy. Btw. to standard, że w Polsce smartfony są tak drogie? Cytuj Link to post Share on other sites
Zoombann 0 Napisano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Dzięki za info kolego jutjub. Może głupie pytanie do Ciebie ale dlaczego w tym sklepie ten telefon jest ok. 200 zł tańszy niż np. w takim x-komie? Nie narzekam ale trochę mnie to zastanawia Wiem, że sprowadzając Xiaomi z Chin przez ibuygou albo aliexpress można taką przebitkę mocną (bez polskiej nakładki) zrobić ale z polskiej dystrybucji? I druga pytanie. Poleciłbyś coś jeszcze w mniej więcej takiej cenie? Znalazłem np. Lenovo moto g5.W cenie 899 jest Xiaomi Redmi 4 Pro, nie jest to bardziej opłacalny zakup głównie ze względu na snapdragon 625 i wyświetlacz? Edytowane 6 Maja 2017 przez Zoombann Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Btw. to standard, że w Polsce smartfony są tak drogie? Tak. I są z roku na rok coraz droższe. Niedługo standardem będą telefony ze średniej półki za 2 tys. (patrz seria A5 od Samsunga, a już Huawei zaczyna się cenić). A wycena Xiaomi w Polsce to jakiś żart. dlaczego w tym sklepie ten telefon jest ok. 200 zł tańszy niż np. w takim x-komie? Proline to zaufany sklep. Zawsze mieli niższe ceny względem morele czy x-kom. W cenie 899 jest Xiaomi Redmi 4 Pro, nie jest to bardziej opłacalny zakup głównie ze względu na snapdragon 625 i wyświetlacz? W jakim sklepie? No jest to lepszy wybór, ale nie widzę go nigdzie, jedynie na jakichś podejrzanych stronach... Cytuj Link to post Share on other sites
Zoombann 0 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 (edytowane) Skoro Redmi 4 Pro jest już praktycznie niedostępny to znaczy, że można spodziewać się wkrótce jakiegoś jego następcy, kompletnego wycofania z rynku, czy to po prostu tymczasowy brak towaru w Polsce? Edytowane 7 Maja 2017 przez Zoombann Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Wróżką nie jestem, nie odpowiem Ci na to pytanie. Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Teraz Redmi 4X się sprzedaje, ja chcesz to jest obecnie w dobrej cenie u goldiaego, przy okazji kilka innych telefonów od Xiaomi https://www.facebook.com/telchina/posts/1497498860321612 Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 U mnie znajomy kupił ostatnio ASUS Zenfone 3 Max co najważniejsze świetna bateria + ciekawe aplikacje od Asusa + jasne zdjęcia nawet w nocy, kolor srebrny bardzo dobrze wygląda https://www.x-kom.pl/p/330533-smartfon-telefon-asus-zenfone-3-max-zc520tl-2-32gb-dual-sim-lte-srebrny.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts