rebus 22 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Co przy nazwie tych kabli HDMI, które podałem wyżej oznacza CL? Na przykład dla tego kabla 15 m jest CL-38. W przypadku pamięci RAM CL oznacza opóźnienie np. CL-15 oznacza opóźnienie 15 ms. Czy w przypadku tych kabli CL oznacza opóźnienie w przesyle obrazu np. dla tego kabla 15 m opóźnienie 38 ms? Rety, nie panikuj! Przy tym pierwszym kablu nie ma liter CL - a przy tym drugim - to co, że są? Nie mam bladego pojęcia, czy jest tu analogia z CL RAM-u. Ten za 58 zł, pod drugim linkiem, też powinien być dobry, w razie co zwrócisz. Ale nie jest to kabel 1,5-metrowy jak piszesz - tylko właśnie 15-metrowy. Zobacz, co jest m. in. napisane w opisie produktu: - Brak strat w przesyle wysokiej jakości obrazu i dźwięku Podałem Ci te linki na Allegro do tej firmy MGMplay - bo jest to dobra firma, zadzwoń do nich - na pewno znajdą Ci jakiś tańszy niż 100 zł kabel - bo z doradcami Moreli to się nie dogadasz. A w tym sklepie MGMplay - na pewno. Chyba, że zadasz pytanie opiekunowi produktu Moreli przez stronę internetową - w razie co będziesz miał jego odpowiedź w archiwum, na którą ewentualnie się powołasz, że opiekun Ci napisał, że będzie działać - a nie działa. https://mgmplay.pl/pl/ Edytowane 8 Maja 2017 przez rebus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Ja ci mówię jeszcze raz. Mam w firmie 40 metrów i działa. Tylko ten kabel kosztował kilkaset stów a nie kilka zł z allegro. Jak ci potrzeba 15m to kup 15 metrów. Nie musisz płacić za 20metrowy Co do opóźnienia: weź kalkulator i policz. 38 milisekund opóźnienia miałbyś na kablu, który ma ponad 11 tyś. km. Matko, czego w tej gimbazie teraz uczą??... Jak już patrzysz na cyferki, to patrz na wersję HDMI z jaką jest ten kabel kompatybilny. Czy jest to 1,3, 1,3a, 1,4 czy 2.0? Chcesz mieć pewność to kup wersję 2.0 15m. Jeśli producent na odcinku 15 metrów zagwarantuje 4096x2160p60 to FullHD też zadziała. Chyba logiczne. A czy kabel musi kosztować 100 PLN? Tak, jak jest dobrej jakości to musi. Ja już parę kabli HDMI w życiu wymieniałem. Redukcja do maksimum kosztów produkcji wszędzie odbija swoje piętno. Edytowane 8 Maja 2017 przez benutzer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts