qwertyuiopasdfghjkl123 0 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Cześć . Mam Rx 480 gigabite 8g ... Czego podczas obciążenia włącza dowolny kolor ekranu i aby grac dalej trzeba zresetować pc i obniżyc z 1290 stock na np. 1225 mhz ? Może ktoś pomóc mi z rozwiazeniem tego probliemu ( karta gigabite ma 8 pin wtyczke a nie 6 pin ) oraz mam zasilacz Bequet pure power 9 600w silver Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 (edytowane) to być pomyłek Edytowane 5 Maja 2017 przez wojciechpiwo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Jak karta mieć gniazda 8 pin ty musieć podpiąć 8 pin inaczej zbyt mało prądu dostarczać. Twoja zasilacz mieć cztery wtyczki PCI-E 8-pin (6+2) Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 z tego pseudo-polskiego opisu wywnioskowałem , ze wali ci artefaktami (kolory ekranu), obniż troche częstotliwości pamięci i sprawdź Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 A jeżeli to jest nowa karta na gwarancji to ją odeślij do serwisu. O ile problemem nie jest tylko źle podpięte zasilanie.... Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Miałem kiedyś podobny problem z 8800 GT, która zawieszała mi kompa a wystarczyło nieco obniżyć taktowanie VRAMu o kilkadziesiąt MHz. Niby możesz odesłać do serwisu, ja wolałem nie bawić się w serwisy i czekanie na kartę, bo różnica w wydajności była niezauważalna. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A później sprzedałeś tego 8800 jako uszkodzonego lub za sporo mniejsze pieniądze z zastrzeżeniem że nie jest w pełni sprawny? Bo żeby być uczciwym względem kupca przy odsprzedaży trzeba by tak właśnie zrobić. Jak karta jest wadliwa, a jest na gwarancji to ja bym się nie zastanawiał tylko wysłał na serwis. Ewentualnie może warto było by ją zanieść do jakiegoś sklepu komputerowego z serwisem celem potwierdzenia że to problem z kartą. To nie jest kabelek za 5 zł żeby machnąć ręką na wady tylko elektronika za już konkretne pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ciężko było jednoznacznie stwierdzić, że to karta była nie do końca sprawna bo na innym kompie chodziła stabilnie z fabrycznym OC a u mnie powodowała crashe. Mnie nie chciało się czekać na odpowiedź serwisu, a co zrobi autor tego tematu, to jego sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianbdg92 2 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam otóż także mam problem z karta rx 480 asus rog strix grając w battlefild 1 zawieszał komputer na stock ustawieniach karty. NA ekranie się był kolor czarny czasami szary wszystko zalezało od tła otoczenia mapy... Karte oddałem na reklamacje z tytułu rekojmi.karte sprawdzalerm na 2 konfiguracjach sprzetowych, sterownikach, autualizajach systemu win 10. NIc nie przyniosło efektu i oddałem na reklamację walcząc z nia kilka dni..Zobaczy,y co wywnioskują pseudo fachowcy. Dodam jeszcze, że wcześniej grałem na hd7970 ghz edition sfleszowany na rx280x i nie było takich problemów z crashami komputera... pozostały sprzet to i7 7700kmsi z270 tomahawk arctic dd4 16gb 3000 mhz corsair dysk ssd mx300 275gb1tb hddzasialcz corsair rm750 Wi drugra platforma testowa to i5 3570kz77a-g4310gb ram 13331tb hddcorsair rm 750 w Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts