n0m4d 0 Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 § Budżet: 200 zł § Jakiej myszki obecnie używasz: CM Storm Alcor § Jaką masz obecnie podkładkę: Hyperx Fury L § Z jakich wartości DPI korzystasz: 800 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: ~45cm § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Tylko Counter Strike Global Offensive § Ile przycisków używasz w myszce: Dwóch głównych § Chwyt: Palm Grip § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka): 14 cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Rok temu na lanie zgubiłem swoją zowie fk1, nie byłem na tyle wypłacalny, żeby kupić kolejną, więc postanowiłem, za namową ludzi z tego forum kupić CM Storm Alcor. Na początku mi nie podeszła - jakiś dziwny klik przycisków, meeega liche wykonanie, no ale sensor nie był najgorszy, więc z niej korzystałem, normalnie korzystałem. Po pół roku użytkowania lewy przycisk myszy strasznie mi się wyrobił i zaczął klikać "podwójnie", natomiast po następnych kilku miesiącach ślizgacze dość mocno się starły i sama myszka ocierała o podkładkę, a nie ślizgacze. Wtedy od organizacji dostałem Deathaddera Chroma, którego używałem przez ok. 1,5 miesiąca, po czym mnie wyrzucono i gryzonia musiałem oddać, z bólem serca, ponieważ był to świetny sprzęt, podobnie jak moja poprzednia zowie. § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Zależy mi, żeby myszka była dość płaska i podłużna, ale np. kształt Deathaddera mi jak najbardziej pasuje, o dziwo. Słyszałem o DM1 PRO S, który idealnie mieści się w moim budżecie, aczkolwiek nie chcę, żeby powtórzyła się sytuacja jak z Alcorem, więc nie jestem jakoś bardzo przekonany. Chciałbym coś sprawdzonego, co potrzyma mi dość długi czas i jedyne co będę musiał robić to wymieniać ślizgacze co jakiś czas i żeby były one łatwo dostępne. Na allegro, czy chociażby olx widziałem wiele używanych Deathadderów Elite, czy Zowie FK1, które mieszczą się w moim budżecie. Teraz pytanie do was, czy opłaca się brać używaną myszkę, czy to najgorsza opcja w tej półce cenowej i stawiać tylko na nowe produkty? Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) DM1 Pro S lub Logitech G403 wired to 2 najlepsze produkty w segmencie dla pro graczy. Niżej masz Zowie FK1/ZA11 lub DM1 Pro/ Deathadder Ja używam DM1 Pro codziennie od 2 lat ... jest jak nowa nawet nic się nie pościerało. Generalnie za 150zł kupisz DM1 Pro. To świetna mysz symetryczna z PMW3310 więc sensor jak w zowie... Więc tą bym polecał w tej kwocie(2 pierwsze wymienione to kwota ponad 200zł) jest dobrze wykonana, lekka, ma przyciski omron i nie męczy nadgarstka z powodu wagi. Przy Palmie fajnie sprawdza się też DA Elite i to też dobra mysz. Edytowane 19 Maja 2017 przez kebab84 Cytuj Link to post Share on other sites
Cichy Staszek 0 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Mam DM1 PRO S, ale słyszałem że DM1 PRO też daje radę ( patrzyłem na Morelach, to się mega dużo ich sprzedaje, więc to pewnie nie tylko moja opinia). Głównie dla sensora warto i wykonania. Jak coś taniej to RIval 100 a jak masz więcej hajsu to DM1 PRO S (dla mnie wersja Glossy wymiata <3), albo dołożyć 200 ziko i Rival 700. Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Jak coś taniej to RIval 100 riwala 100 raczej bym odpuśćił ze względu na świrki z firmwarem http://forum.benchmark.pl/topic/200773-steelseries-rival-problem-z-firmware-koniecznie-zajrzyj-je%C5%9Bli-jeste%C5%9B-u%C5%BCytkownikiem/ temat o rivalu 100 w kodzie wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts