DeathArmy 2 Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 1. Chciałem dopytać czy można sprawdzić bez schodzenia pod auto, czy posiada ono DPF'a. Wiem, że w Megane3 przy otwarciu drzwi kierowcy jest nalepka dotycząca DPF'a, u mnie takiej nie ma, ale może tutaj takiej informacji nie podali? 1.5 dCi 106hp 2008r. 2. Mam radio Update list oraz podłączony już kabel AUX, jak to niestety bywa z AUX, wszystko leci z telefonu i nie mam pełnej władzy spod kierownicy (nie mogę zmieniać piosenki, nie widzę nazwy utworu). Natknąłem się ostatnio na port USB/AUX (http://allegro.pl/renault-clio-iii-gniazdo-aux-usb-i5728035811.html). W opisie można wyczytać, że wyjęto to z Clio 3 po lifcie, więc zaczął się research w googlach. Miejsce w którym montuje się magiczne wyjście jest za uchwytami na kubki. W zarówno w autach po lifcie i przed nim jest tam "nacięty" plastik wyglądający na taki, który można usunąć i zamontować coś w zamian. No i teraz tak.. Clio po lifcie posiada zupełnie inne radio, jeżeli było w bogatszej wersji posiada również wyświetlacz/nawigacje. Wie ktoś czy takie USB da się podłączyć do mojego radia? Czy da się ewentualnie podłączyć nowe radio pod stary wyświetlacz? Ku potomności odpowiedź na pytanie 2) Port USB/AUX wymaga radia z Clio 3 ph2, radio to wymaga innego wyświetlacza/nawigacji. Komplet Radio z Navi to koszt ok. 500-650zł plus montaż (trzeba rozbierać deskę i być może podsufitkę), więc mija się to z celem. Sam port można zamontować korzystając z dostępnych na rynku emulatorów zmieniarek (ok. 300zł). Sam AUX to koszt ~10zł i można to zamontować samemu w 5-10 minut. Wskazówka jeżeli ktoś porwałby się na montaż navi to Clio 3 ph1.. Wszystkie części navi muszą pochodzić z jednego auta inaczej nie będzie to działać. Na pytanie pierwsze nie znalazłem dalej odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts