hagje 0 Napisano 10 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Do grania używam zasilania z sieci na baterii nawet nie próbowałem bo i tak chwila i trzeba podpiąć Chyba, że chodzi Ci o wyjęcie baterii i granie tylko na zasilaniu jak w niektórych laptopach, ale mój model nie ma wyjmowanej baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
montrey 0 Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Mam problem z nowym laptopem, który zakupiłem z myślą o grze w CS:GO.Zakupiony komputer to:DELL Inspiron 7566, Intel Core i5-6300HQ, 8GB ram, NVIDIA GeForce GTX 960M. Problem polega na tym, że po włączeniu gry cs go na full rozdzielczości i detalach mam około 100-120 fps. I jest to bardzo dobry wynik. No, ale super grafika jest mi nie potrzebna więc zawsze grałem na słabszej rozdzielczości i słabych detalach. No i tu pojawia się problem, z każdym zmniejszeniem rozdzielczości spadają też fps, do tego stopnia, że gdy wybieram 800x600 to spadają do 80-100fps, gdzie na starym laptopie o dużo gorszych parametrach miałem blisko 200. Gdzie jest problem? Sprawdzałem kartę, i nie wykorzystuje całej możliwości, około 40-70%Z rzeczy, które robiłem:- Format od zera z pendrive kilka razy,- nowe sterowniki ze strony dell,- nowe sterowniki karty ze strony nvidia,Wszystkie parametry startowe w win ustawione, żeby był wykorzystywany cały procek, ustawiona karta graficzna na nvidia ( chociaż intel podczas gry również dziala), ustawiona bateria na max moc, wysoka wydainość.Brakuje już pomysłu. Stary 7 letni lapek mojej żony o dużo gorszych parametrach na min rozdzialce i detalach wyciąga dużo więcej Cytuj Link to post Share on other sites
gierekjarek 0 Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Witam.Mam problem z CS GO, dokładnie to strasznie mi się tnie gra mimo, że chodzi na minimalnych ustawieniach oraz laptop głośno pracuje podczas gry.Oto mój sprzęt :Laptop Lenovo G580Windows 8,1Procesor : Intel Pentium CPU 2020M 2x 2,4GHz4RAM64 bityKarta : Nvidia GForce 710M wersja 381.65Dysk : ST500LT012-9WS142 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Problemem są wymagania gry, o ile laptop nie wymaga konserwacji. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Jak kolega wyżej, możliwe że pasta do wymiany po tylu latach. Sprawdź czy nie dobija procesor do 90 stopni i n8e spadają taktowania , ale tak czy inaczej jest on dosyć słaby. Cytuj Link to post Share on other sites
gierekjarek 0 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jak sprawdzić tą temperaturę procka? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 core temp, hwmonitor Cytuj Link to post Share on other sites
gierekjarek 0 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 w czasie normalnej pracy czyli tylko na wyszukiwarce temperatura rdzeni to około 44°C natomiast jak grałem w csa dochodziła do 84°C, dziś jako tako CS chodził płynnie i szkło coś ugrać. Jaka może być przyczyna? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Za wysokie temperatury, przy 84c może załączać się blokada termiczna i procesor zrzuca taktowania aby uniknąć przegrzania. Spróbuj zmienić pastę na procku i grafice i przeczyścić lapka wewnątrz. Zainteresuj sie też podkładkami chłodzącymi Cytuj Link to post Share on other sites
gierekjarek 0 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Dzięki za cenne informacje. Co do nakładania pasty możecie polecić jakiś dobry wątek na forum, żebym wiedział co i jak działać? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Na YT pewnie znajdziesz nie jeden filmik instruktażowy bez problemu . Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Sposób aplikacji pasty nie ma większego wpływu na temperatury, poradnik możesz zobaczyć np tu W przypadku laptopów jest nieco trudniej ze względu na brak rozpraszacza ciepła. Lepiej dać za dużo niż za mało pasty bo jeśli goły rdzeń nie będzie miał dobrego styku z radiatorem to w skrajnym przypadku może się przepalić. Cytuj Link to post Share on other sites
maniek9200 1 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam mam problem z CS GO który mnie irytuje. Włączam Cs'a gram i potrafi mi się wyłączyć w obojętnie jakim momencie do windowsa i nie mam żadnej komendy ni nic że coś jest nie tak. Weryfikowałem pliki Sprawdzałem spójność NIGDY nic nie zmieniałem w plikach CS GO - chyba że tylko sprawdzałem jakie mam ustawienia w CFG ale nic w nich nie zmieniałem Wszystkie komendy wpisuje w konsole po włączeniu cs'a Nie wiem gdzie sprawdzić ten błąd bo już nie mam siły do tego nawet w jednym meczu wywaliło mnie z 5 razy. wejdę na mecz gram "bach" wyłącza mi cs'a żadnego dźwięku ni nic. Renderowanie wyłączone itd. - zaznaczę iż błędy zaczęły się pojawiać po update w okolicach listopada ? coś takiego. Komp. Ssd- iridum pro 240 gb system + csgo pubg hdd wd black caviar 1tb - temp itd przeniesione procek i5 4690k - 4200 OC chłodzenie Noctua NH-D15 2 wentylatory płyta SLI Krait z97 S 2x 8gb Ram 2400 mhz cl 11 TrindenX EVGA GTX 970 4gb zasilacz OCZ 80+ bronze 650W Monitor benq xl2430t 144hz Proszę o pomoc ponieważ gdy wchodzę żeby sobie pograć to na prawdę denerwuje. co do przetaktowania GRAFIKI RAMU I CPU ( to samo dzieje się w przypadku orginalnych ustawień bez OC ) Windows 7 64 bity DX 11 Sterowniki Grafiki NAJNOWSZE. Proszę o priv lub o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Spróbuj odpalić w pełno-ekranowym oknie Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Nieważne , nie doczytałem Edytowane 10 Stycznia 2019 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
greenek 1 Napisano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Witam, ostatnio mam pewien problem z fpsami w grze CSGO. Jeśli będzie trzeba to podam całą specyfikację komputera, ale może ktoś miał podobny problem. Chodzi o to, że od jakiegoś czasu spadły mi fps ze stałych 250/200 do 200/150, czasem jednak fpsy są zależne od dnia. Jednego dnia chodzi bez zarzutów a innego są znacznie niższe. Dodam, że wymieniałem ostatnio chłodzenie na wodne ponieważ miałem dość wysokie temperatury na procesorze i myślałem, że to od tego. Teraz są znacznie mniejsze i nadal nic nie pomogło. Dodam, żę czasami zdarza się następująca sytuacja. Mam w grze 250 fps ktore spadaja w pewnym momencie do 90 na kilka sekund skaczą spowortem na 250 i znowu spadaja. Czasami nawet trzeba zminimalizować grę aby wróciły do normy a czasami wracają samoczynnie. Miał ktoś podobny problem jak to co opisałem na koncu? Cytuj Link to post Share on other sites
zbyszek1772 0 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Witam, mam w planach kupno monitora 144hz do grania w CS:GO, jednakże wyciągam 120-130 fps, a znajomi o słabszych laptopach wyciągają po 300 Nie ma znaczenia czy ustawie wszytko na LOW czy na High, testowałem różne komendy, różne opcje w Nvidii(ogólnie jakieś podstawowe porady tego typu sobie darujcie, bo sporo poradników przerobiłem). Nie mam pojęcia jak wyciągnąc więcej fps. Dodam jeszcze że w wydajności pokazuje użycie procesora na 40 % .. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ASUS ROG GL553VD Intel I5-7300 HQ , GeForce GTX 1050, 16 gb ram , SSD EVO 970 Cytuj Link to post Share on other sites
Cayman476 0 Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Witam mam nowego laptopa o parametrach: i5 9300h, 8gb ram , GTX 1650 4GB, dysk 512Gb SSD. Na najniższych detalach mam Max 110 fps Ale w większości skaczą od 40 do 70, na najwyższych mam 15fps... próbowałem już z opcjami zasilania w windowsie, oczywiście karta graficzna przełączona na Nvidia. Temperatury w normie, próbowałem też różnych komend i innych sposoboe z poradników znajdujących się w Internecie i dalej to samo. Inne gry działają bez zarzutu. Proszę o pomoc jeśli macie jakieś pomysły Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Cayman476 Cytuj Link to post Share on other sites
TOMek1234 0 Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 (edytowane) Witam od jakiegoś czasu borykam się z problemami z płynnością gry cs go, np.podczas strzelania full-auto z ak47 gra traci płynność mimo stałych 200 FPS'ów. Jest jeszcze jeden problem,który mnie chyba najbardziej denerwuje to, jak strzele z awp i zmienie szybko na kose i spowrotem na awp, mój ekran jakby na chwile się zatrzymywał (taka drobna ścinka) po czym ustaje,tak samo z deagla.Proszę was o pomoc.. Edytowane 22 Lutego 2020 przez TOMek1234 Cytuj Link to post Share on other sites
Emek231 0 Napisano 8 Marca 2020 Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Mam problem gdy gram w csa cos sie dzieje z moim internetem laguje mnie jakbym mial ping a jednak nie mam np jak klikne kilka razy żeby strzelac to mi sprejuje do konca jakbym jakies lagi mial i nie wiem co jest a dzwonilem do dostawcy internetu i dziala wszystko tylko tak jest w grach Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
GóraL7777 0 Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Witam, u mnie gdy wlaczam jakis tryb w csie to po zaladowaniu mapy ekran sie zacina ale slychac jak strzelam itp. i wyskakuje blad ze sterownik ekranu przestal dzialac ale odzyskal sprawnosc. Nigdy sie tak nie dzialo a gralem z okolo 5 lat na tym samym laptopie. V310-15ISK Laptop (Lenovo) - Type 80SYWindows 8.1 64 bit karta graficzna: Intel HD Graphics 520 Procesor Intel Core i5-6200u CPU 2.30 GHz sterowniki zaaktualizowane Cytuj Link to post Share on other sites
Pr0Koksu3704 0 Napisano 20 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Witam, mam taki problem moja karta graficzna czyli Msi Radeon RX 580 8GB VRAM w counter strike nie wyświetla mi na ekranie rozciągniętego 4:3 w rozdzielczości 1280x960 po prostu jest zwykły kwadrat na środku monitora nie wiem jak to naprawić Cytuj Link to post Share on other sites
DeXtrous 716 Napisano 20 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Zmień tryb skalowania na pełny ekran w sterowniku karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 @Pr0Koksu3704 Możesz wrzucić screena z ustawień grafiki w CSGO, jakie masz obecnie? Nie masz tam czasem gry w oknie 4:3? Cytuj Link to post Share on other sites
Blootek 2 Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam, Czy mógłbym podnieść jakos FPS myślę, że powinienem mieć więcej niż 160 FPS ustawiłem w miarę możliwie ustawienia na low karta graficzna ustawiona na wydajność wpisane przy uruchomieniu: -high -threads4 -nod3d9ex -nojoy -novid +mat_queue_mode 2 +exec autoexec.cfg -r_dynamic 0 -refresh 144 -panorama Ii nadal 160 FPS Sprawdzona spójność plików oczywiście w CS:GO Mam laptopa gamingowego proszę o opinie czy tak powinno być a oto specyfikacja za każdą radę serdecznie dziękuje: Intel® Core™ i7-9750H CPU @ 2.60GHz NVIDIA GeForce RTX 2060 RAM: 16 GB Dysk SSD Internet: 500 Mb/s download i upload Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts