TheZioMeK 0 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Mój budżet : do 1500złgdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : W Polsce, sklep lub ogłoszenia.nowy czy używany : Nowy lub używanypreferowany rozmiar wyświetlacza : 5,2 ewentualnie większy raczej nie mniejszypreferowany system mobilny : Androiddo czego będę używać urządzenia : Długiej pracy na baterii i płynnej pracynajważniejsze wymagania : A więc tak poszukuje telefonu w cenie do 1500zł. Zależy mi na dobrej baterii, dobrym wykonaniu w kwestii wytrzymałości (nie chodzi mi o jakieś wersje typu s6 active, ale fajnie by było jakby telefon nie był wyjątkowo delikatny, cały szklany) i przyzwoitym działaniu. Aktualnie posiadam S3 Neo na Cyanogenie i telefon ten dość umiejętnie doprowadza mnie do szału . (Ale musze przyznać że jest twardy, pomimo tylu upadków ekran nie zbity) Zależy mi również na wielkości i jakości wyświetlacza, na dobrym aparacie i aby telefon miał gniazdo słuchawkowe. Z takich drugorzędnych spraw to fajnie jakby miał diode LED (przyzwyczajenie), wymienną baterie. Myślałem nad samsungami ze względu na ich wyświetlacze. Pierwsza myśl to był Note 4, ale telefony swoje lata mają, nie wiem czy warto się w to pchać. S6 kiepska bateria. S7 chyba nie dorwę używanej w tej cenie. A5 2017 chyba nie warto w tej cenie. Na plus dla niego bateria w stosunku do s6, ale na minus aparat. Myślałem też nad Xiaomi, ale nie jestem przekonany. Może P9/Honor 8? Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez TheZioMeK Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Szczerze to najlepszy wybór będzie one plus 3t używany gdzieś znaleźć za te pieniądze. Zwłaszcza, że to jeden z najlepszych telefonów względem paramtery/cena. Posiada ponad przeciętną baterię i ekran amloed tak samo jak w samsungu. Honor 8? To raczej nowy by się dało kupić, ale on jest raczej delikatny, szybko rysujący się tył, szklana obudowa itd. Jednak, że telefon jest w porządku. Działa bardzo płynnie, nakładka jest dobrze zopytymalizowana tak samo czas działania na jednym ładowaniu Samsungi? Jeśli zależy Ci na baterii to raczej odrzuć tego producenta. Mimo, że według parametrów baterie są takie same np s7 a h8 to jednak system samsunga i jego optymalizacja nie działa w porządku. P9 będzie dobrym wyborem za 1500 jakaś używka lub nawet nowa z przedłużenia umowy. Tylko nie z plusa, trzeba to zaznaczyć zawsze. Bateria jest ok, ale nic więcej. Tak samo zresztą jak w h8. Ja po całym dniu używania h8, w trybie mieszanym to znaczy kilka godzin SOT i kilka w spoczynku nie schodzę poniżej 40-50% pod wieczór. H8 i P9 to praktycznie ten sam telefon z drobnymi różnicami. LG G5 by się też dało myślę ogarnąć używanego, telefon jest ok, ale bateria bardzo słaba. Za 1500 zł biorąc pod uwagę używane telefony jest bardzoooo szeroki wybór. Jednak z nowych to raczej h8 Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez kenigis 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TheZioMeK 0 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 No właśnie AMOLEDy to jest to co mnie do Samsunga ciągnie najbardziej One Plus 3T chyba będzie ciężko dostać używany Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Nie tylko samsung je stosuje. Na olx czy allegro raczej się uda kupić oneplus 3t używkę trochę szukając Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 1500 za używany P9? No serio interes życia by był. Ja kupiłem w zeszłym roku na koniec czerwca nowego P9 za 1600 zł. Z przedłużenia umowy, bez brandu operatora i gwarancją 3 lata. Swoją drogą polecam ten smartfon. Bardzo dobre urządzenie. Złego słowa na niego nie powiem, a jestem bardzo wymagającym użytkownikiem. Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 P9 będzie dobrym wyborem za 1500 jakaś używka lub nawet nowa z przedłużenia umowy. Czytamy do końca mistrzu Cytuj Link to post Share on other sites
TheZioMeK 0 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Telefon może być nowy lub używany. Nie koniecznie musi być używany. Rozważam różne opcje, byle spełniał oczekiwania i raczej budżetu nie przekraczał. Telefony zmieniam rzadko, więc chciałbym żeby telefon mi trochę posłużył Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Huawei P9 na olx można kupić nowego nawet za 1300-1350 i to nawet zaplombowanego.Wiadomo takich sztuk jest mało,ale da się kupić w takiej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Czytałem do końca i słowa używka to nie powinno tam nawet być. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Za 1500 to można kupić już nawet używkę S7. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TheZioMeK 0 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 A jak S7 wypada pod kątem baterii? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Bardzo dobrze.SOT jaki można osiągnąć to 5-7h.To w S6 bateria jest słaba,bo tam 3.5h SOT to max. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
plkornipl 0 Napisano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie osiągniesz takiego wyniku. Normalne użytkowanie z Lte od 3 do 4 h. Nie więcej Cytuj Link to post Share on other sites
TheZioMeK 0 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Niestety OnePlus 3T ciężko z tego co widze znaleźć używany w cenie do 1500zł. Wybierając miedzy P9 a Honorem chyba wolałbym Honora, jakiś case powinien ochronić jego plecki. Mam wrażenie że zwykły s7 ma jakieś dziwne proporcje ekranu. Rzeczywiście tak jest czy to złudzenie z powodu mniejszego ekranu? EDGE raczej w tej cenie nie dorwę Wybór ciężki. Trochę szkoda że A5 nie ma lepszego aparatu. Co będzie lepszym wyborem, Honor 8 czy A5? Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Honor 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Arus082 8 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Dziwne macie te informacje lub nigdy nie mieliście dłużej niż kilka dni S7. Bateria jest bardzo dobra, 5-6.5h to żaden problem... 3T... Mialem, kupiłem za 1500 zl właśnie za uzywke w idealnym stanie, ehhh właśnie sprzedałem i teraz strasznie żałuję bo to imo najlepszy tel stosunek ceny do jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
TheZioMeK 0 Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 A jak ma się Mate 8 do Honora i S7 poza większym ekranem? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts