kaiko 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Z cyklu odwiecznych dylematow czyli co lepiej kupic? Playstation 4 czy Xbox One? Zastanawiam sie nad kupnem nowej konsoli i caly czas sie zastanawiam ktora wybrac. A wy co sadzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Które gry ci bardziej pasują ta konsole bierz. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
podsia_dlo29 0 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 jeszcze parę lat temu zanim pojawiła się ps4 powiedziałbym, że xbox, ale stary grałem na ps4 i to jest niebo, a ziemia przy xboxie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 W jakim sensie lepsze? Sam właśnie chce na komunie prezent zrobić i bardzo mi pasuję taka opcja: https://www.x-kom.pl/p/359584-konsola-xbox-microsoft-xbox-one-s-500gbfifa-17gta-v6m-gold1m-ea.html Od razu ma gry w komplecie z tego co szukam PS4 będzie drozej i bez gier Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 PS4 jest nieco mocniejsze - większość gier multiplatformowych działa w trochę wyższej rozdzielczości (najczęściej 1080p PS4 i 900p Xone - podczas gry się tego nie zauważa), PS4 ma też więcej gier ekskluzywnych no i sprzedało się ok 2 razy lepiej niż xbox. Xbox ma za to lepsze usługi sieciowe, czytnik blu ray 4k, obsługę HDR, system, gry dostępne w "games with gold" i wsteczną kompatybilność z x360, game pass - dostęp do duzej bibioteki gier za opłatą, EA access - dostęp do wielu gier EA za opłątą (80 zł rocznie) Obie konsole są ok, ale ten xbox z xkomu to taki sobie wybór - Fifa 2017 będzie/ jest dostępna w EA Access, jak poszukasz, to znajdziesz lepsze bundle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Dziękuje za rozbudowane wyjaśnienie ale chyba raczej zostanę przy xboxie wychodzi taniej gry to już kupi sobie mały lub jego rodzice Cytuj Link to post Share on other sites
arbakan 0 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 świat się zawsze będzie dzielił na tych co grają na xboxie a tych co grają na ps4. Wybór w sumie należy do Ciebie, jedynie co mogę Ci polecić to poczytać sobie opinie na benchmark.pl czy opiniertvagd.pl moze parametry troche Ci ulatwia decyzje. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 jeszcze parę lat temu zanim pojawiła się ps4 powiedziałbym, że xbox, ale stary grałem na ps4 i to jest niebo, a ziemia przy xboxie. No popatrz 3 lata łupię na ps4 i xone i mam całkiem odmienne zdanie... Ps4 to tylko exy które i tak w wiekszości minie podchodzą, a xbox nadrabia o wiele lepszymi usługami, padem (wygodniejszy i nie ma problemów z krótkim trzymaniem baterii), lepsze serwery oraz kultura pracy Nie faworyzuję tutaj xbox-a bo ps4 też jest ok i czasem odpalam , lecz jasno stwierdzam - mając tyle lat obydwie znacznie więcej gram na xboxie więc pisanie takich bzdur niebo a ziemia to z lekka śmieszne trochę no chyba, że miałeś na myśli x360 co nie jest trochę zdrowym zestawieniem Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Bierz xbox one dostanie więcej za mniej EA access za 80 zł za rok dostaje się masę gier wartych pewnie z tysiąc zł razem jak nie więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
annakowalewska 48 Napisano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Xbox będzie chyba oferował (poniekąd z polityki, i nieco z musu w obcnej generacji) lepszą społeczność, promocji, ofert w ramach games for gold itd., wygodny pad. Playstation ma bardzo fajne (przynajmniej) w moim guście gry na wyłączność, i nie są to tylko pojedyncze tytuły z numerkami 3,4,5 jak w halo i gears of war, forza. No ale chłopie, to już sam zdecyduj co chcesz sobie kupić. Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez annakowalewska Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Trzeba przyznać, że xbox pod względem społecznościowym jest o wiele lepszy. Przynajmniej moim zdaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
kaiko 0 Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 To mi ułatwiliście wybór Ale spoko poczytam recenzje i może się w końcu na coś zdecyduje. Cytuj Link to post Share on other sites
floox 0 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dlaczego nie brać pod uwagę wersji PS4 pro i xboxa scorpio? Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 A jeśli kolega chce poczekać to imo warto poczekać na xbox Scorpio bo będzie pod koniec roku no i wiadomo będzie to najmocniejsza konsola na rynku Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 będzie też prawdopodobnie sporo kosztować, poza tym, prawdopodobnie Sony zapowie PS5 - czekać można w nieskończoność Jak chce grać teraz, to niech kupi konsolę i gra Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 U mnie też tym bardziej dobrze że cały czas myślałem o x-boxie Cytuj Link to post Share on other sites
floox 0 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 świat się zawsze będzie dzielił na tych co grają na xboxie a tych co grają na ps4. Wybór w sumie należy do Ciebie, jedynie co mogę Ci polecić to poczytać sobie opinie na benchmark.pl czy opiniertvagd.pl moze parametry troche Ci ulatwia decyzje. zwolenników xboxa przybyło bo i 360 i one trzymają poziom. playstation był od zawsze liderem na rynku i co do tego nie ma żadnych wątpliwości Cytuj Link to post Share on other sites
Globster 0 Napisano 17 Maja 2017 Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Słusznie prawisz, aczkolwiek gry są lepsze na kinekcie niż na pls4 Cytuj Link to post Share on other sites
szakalito 0 Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Pytanie czy kompatybilnosć wsteczna jest argumentem dla ktorego lepiej pójść w Xboxa? Co mi po lepszej społeczności jak bede grał w stare szpile sprzed 2-3 lat Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 To pytanie chyba sam sobie powinieneś zadać, chcesz grać w stare jak i nowe gry na jednej maszynie? To jest to opcja dla ciebie, nei chcesz? To nie jest opcja dla ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Obie konsole to dobry wybór, jeśli jesteś graczem okazjonalnym. Jeśli natomiast masz dobre wspomnienia na przykłąd z X360 to na pewno One da Ci frajdę ze wsteczną kompatybilnością. Jak dla mnie największą wadą Xboxa jest Larry Hryb jak słyszę jego p...itolenie to odechciewa mi się w ogóle zabawy w gry (mocno prywatna opinia, nie sugerować się) PS powiedzcie mi jak to jest, że Microsoft, będący typowo software'ową firmą robi świetny sprzęt i generalnie odstaje w temacie gier (exclusive), natomiast Sony będący typowo hardware'ową firmą, robi genialne exclusivy i tandetny sprzęt ?? Co się porobiło ? Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Priorytety. Cytuj Link to post Share on other sites
dkujawa 2 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Z uwagi na to że Microsoft robi super proocje na starsze gry zdecydowałem się na Xboxa , wracam do grania okazyjnego i chcę nadrobić zaległości. Cytuj Link to post Share on other sites
krakuszak 0 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Jak dla mnie to SONY poszło i kilka kroków na przód. Wiedza ze wersja PRO nie oferuje aż takiego przeskoku w jakości no bo nie oszukujmy się, kto ma telewizor czy monitor 4K Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 bo nie oszukujmy się, kto ma telewizor czy monitor 4K Czy wiesz, że od jakiś 2 lat 80% tv w marketach i sklepach to tv 4K ? FHD to już od dawna zdecydowana mnoiejszość - potrafią być nawet droższe od dobrycch z matrycami UHD Teraz tv 4K to wydatek równy FHD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts