anag0rn 0 Napisano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam Wczoraj kupiłem monitor Acer predator xb271hubmiprz czy osoby które posiadają taki monitor mogą mi podać jakie są najlepsze ustawienia dla tego monitora tzn. jasność, kontrast, rgb, które funkcję warto włączyć a jakie wyłączyć? Narazie jadę na fabrycznych ustawieniach. I jeszcze jedno pytanie, obecnie przy dosuniętej stopce maksymalnie do ściany odległość do matrycy wynosi 21cm, czy możecie polecić jakiś dedykowany uchwyt do tego monitora żeby go przykręcić do ściany aby jak najwięcej zmniejszyć tą odległość. Cytuj Link to post Share on other sites
lemur20 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak sprawuje się matryca IPS ? Nie było problemów z podświetleniem ? Co do uchwytu musiałbyś poszukać czegoś w standardzie vesa 100x100 mm. Tutaj już będziesz musiał dobrać coś pod własne potrzeby Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez lemur20 Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Ja korzystalem z tego poradnika: Zmienilem delikatnie kilka rzeczy pod wlasne preferencje. Cytuj Link to post Share on other sites
anag0rn 0 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Wcześniej miałem TN 24 cale, jest to mój pierwszy IPS podświetlenie wydaje mi się dobre nie widzę żadnych wycieków i kolorki super, a kąty widzenia to bajka w IPS, w TN były bardzo dokuczliwe. Jedyne do czego muszę się przyzwyczaić to jego wielkość 27 cali. Nie wiem jeszcze które funkcję w nim załączyć a które wyłączyć i jak go poustawiać, wieczorem skorzystam z podanego poradnika. Ja korzystalem z tego poradnika: https://www.youtube.com/watch?v=-g2JNqlcSfw&t=2s Zmienilem delikatnie kilka rzeczy pod wlasne preferencje. Możesz podać co tam delikatnie zmieniłeś? Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez anag0rn Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Po prostu ustawilem pod siebie jasnosc, kontrast itp. Wyjsciowo mialem tak jak na filmiku. Ustaw sobie tak jak jest na filmie i sprawdzaj zmieniajac delikatnie te ustawienia w gore lub w dol az dojdziesz do wniosku ktore najbardziej Ci odpowiadaja. Cytuj Link to post Share on other sites
anag0rn 0 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Ok, dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts