Skocz do zawartości

Co da większego kopa.

Recommended Posts

Jak w temacie. Zestaw Jakiś SSD na system (może Sand Force 60Gb Corsaira) + GTX 560Ti(chyba Asus DirectCU II) czy może Gtx 570. Konfig z sygnaturki (tak wiem jest tam 570 ale mam zamiar uzyskać zwrot kasy za nią). Dodam że na kompie gram, przeglądam internet i oglądam filmy. ;)

Po pierwsze; moi poprzednicy chyba nie spojrzeli na konfig Twojego kompa. SSD daje lekkiego kopa to prawda - wiem - bo sam od niedawna jestem posiadaczem Vertexa 2 ale stary! Tak między bogiem a prawdą to jaką Ci to zrobi różnicę że się firefox uruchomi w 0.5 sek a nie 1.5 sek ? Albo winda włączy Ci się 10 sekund szybciej ? Bo zakładam że przy Twoim konfigu to takie różnice będą max.

@torture

nie zgadzam się z Tobą absolutnie, że nie widać różnicy między 50 a 60 FPS - widać i to cholerną ! Różnicę widać jak z pelniutkich 60 (vsync) spada do 57 ! a co dopiero do 50 klatek !

W SLI się nie pchaj chłopie bo to czy crossfire (miałem oba) to kosztowało mnie więcej nerwów i rachunków za prąd niż to warte. Kup sobie jedną a porządną kartę i jedziesz ! Ja mam 570, którego gorąco polecam (wszystkie gry na max, 1080p bez pierdnięcia) jednak jeśli tylko Cię stać to wal śmiało i bierz GTX 580 !

OJ między 100 a 110 nie czuć ale 50 a 60 to czuć a SSD bardzo przyśpieszy system a do gier lepiej 570.

Ja bym wziął 570 bo SSD jeszcze stanieje a jak na razie to tanie nie jest a co do zasilacza to ANTEC TP-650 nie uciągnie SLI GTX 570 a 560 MOOOŻE a jak juz kupowac nowy zasilacz to zmiana z 650 na 70 czy 750 mija się z celem lepiej już jakiś 850W

Edit: w grach multiplayer to to podstawa mieć to 60 FPS !

Co do kart graficznej, to moim zdaniem 560 ti spokojnie podoła Twoim wymaganiom. Jak dobrze stoisz z $ to bierz 570, ale mi by było szkoda dokładać jeszcze tyle do i tak nie małej ceny 560'tki :) Tyle rzeczy można za to kupić... :D

A co do dysków to nie wiem jak sprawuje się ssd, bo nie miałem, ale mam macierz (R0) 2 samsungów f3 i powiem tak (nie zapeszając): te 2 dyski pracują ciszej niż poprzedni hitachi, przy zamkniętej obudowie ich nie słyszę. W hd tune średni odczyt to 215mb/s przy ok. 14ms czasie dostępu. Uznałem, że mi do zwyczajnych zastosowań coś takiego wystarcza. Jak SSD pójdą w dół z cenami, a w górę z pojemnością, wtedy dopiero zacznę się zastanawiać...

Jak widzisz wszystko opiera się na hajsie. Masz go dużo to bierzesz high-end, jak mało lub masz inne wydatki to trzeba się cieszyć tym co jest ;)

Btw. bardzo chętnie bym przetestował tego 560 z DirectCuII, wygląda na fajny sprzęcik

Pozdro