sir_ice 0 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 no i stalo sie, chcialem popsuc i popsulem, a teraz kita pod du*e i prosze o pomoc..... a wiec tak.: zczytalem bios jednego z moich 6850 toxic, ustawilem w radeon bios editor napiecie na 1.25V, podnioslem maxymalne wartosci oc dla zegara i pamieci, nie dalo sie zapisac takiego samego Sub Vendor ID, ustawilem vendor zgodny z sapphire, video card oczywiscie 6850 bios zapisalem wgralem atiwinflashem do drugiej karty i reset kompa. po resecie wszystko sie laduje pieknie do momentu jak win7 ma pokazac sie juz kursor i miluki ekran "Zapraszamy!". w tym momencie jest bluescreen i reset. rozpinam crossfire, podlaczam sama flashowana karte (druga dziala bez zarzutu) no i znow bluescreen w tym samym miejscu. win w trybie awaryjny dziala, w normalnym o ile usune sterowniki karty tez, ale jak wroce do sterow ati powtorka z bluescreena ok, mysle wracamy do backupowego biosu, atiwnflash nie dziala w trybie awaryjnym ani bez sterow wiec z wiersza polecen odpalam atiflash -p 0 backup.rom ale dostaje error 01FL01 press 1 to continue i wyjscie do wiersza polecen, to samo atiflash -f -p 0 backup.rom... tu juz pomysly mi sie koncza i prosze Was o pomoc, bo jakos szkoda mi niedawno zmontowanego crossfire, nawet moga juz byc te standardowe zegary moj config: ASUS P5E Deluxe INTEL Core 2 Quad Q6600 @ 3.6 GHz 4x1GB Hyundai DDR2 800Mhz 2 x SAPPHIRE Radeon HD 6850 TOXIC CHIEFTEC 850W Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No Panie tutaj serwis zostaje . Po jasną cholerę ty wgrywałeś tego BIOS'a ?. Teraz masz big problem bo musisz wysyłać kartę na gwarancję i błagaj Boga, żeby goście nie skapnęli się, że przy karcie coś było grzebane. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A flash z Dos'a bez udziału windowsa ? Cytuj Link to post Share on other sites
sir_ice 0 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 nikogo o nic nie bede blagal, a Bog jakby mial czas na pierdoly to bys sie dziecmi w afryce zajal a nie moja karta.... poza tym mysle ze do serwisu daleka jeszcze droga, raczej szukam rozwiazania jak przepchnac stary bios przez atiflash bez tego j******o bledu. @mik86: wiersz polecen = dos, bez windowsa ok, mysle wracamy do backupowego biosu, atiwnflash nie dziala w trybie awaryjnym ani bez sterow wiec z wiersza polecen odpalam atiflash -p 0 backup.rom ale dostaje error 01FL01 press 1 to continue i wyjscie do wiersza polecen, to samo atiflash -f -p 0 backup.rom... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Sprawdź parametry komendy może coś pomieszane, nie wiem dokładnie - ostatniego flash'a pod dos'em robiłem z 5 lat temu. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Niech wszyscy zmieniają biosy w kartach będzie o czym czytać Kolego nie nakombinujesz już wiele chyba,że będziesz miał szczęście i ci sie uda go wystartować ale wątpie.Serwis sie kłania i tak na dobrą sprawę co ci daje zmiana biosu w karcie ? bo zgodzę sie w płycie ale nie w karcie chyba,że te radki takie nie wypały.Nigdy nie zmieniałem biosu w karcie i wszystko zawsze hula. Cytuj Link to post Share on other sites
sir_ice 0 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Niech wszyscy zmieniają biosy w kartach będzie o czym czytać Kolego nie nakombinujesz już wiele chyba,że będziesz miał szczęście i ci sie uda go wystartować ale wątpie.Serwis sie kłania i tak na dobrą sprawę co ci daje zmiana biosu w karcie ? bo zgodzę sie w płycie ale nie w karcie chyba,że te radki takie nie wypały.Nigdy nie zmieniałem biosu w karcie i wszystko zawsze hula. kolego, a co ten post wnosi do dyskusji? zaspokoje twoja ciekawosc; zmiana biosu pozwala dobic rdzen do ponad 1ghz , dwa takie w crossfire i wydajnosc juz calkiem zadowalajaca, no nie? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 miana biosu pozwala dobic rdzen do ponad 1ghz programowo może też by poszło Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Niech wszyscy zmieniają biosy w kartach będzie o czym czytać Kolego nie nakombinujesz już wiele chyba,że będziesz miał szczęście i ci sie uda go wystartować ale wątpie.Serwis sie kłania i tak na dobrą sprawę co ci daje zmiana biosu w karcie ? bo zgodzę sie w płycie ale nie w karcie chyba,że te radki takie nie wypały.Nigdy nie zmieniałem biosu w karcie i wszystko zawsze hula. kolego, a co ten post wnosi do dyskusji? zaspokoje twoja ciekawosc; zmiana biosu pozwala dobic rdzen do ponad 1ghz , dwa takie w crossfire i wydajnosc juz calkiem zadowalajaca, no nie? No czysta ciekawość bo napisałem nigdy nie zmieniałem biosu w karcie i jak ty byś tego nie robił to by ci wszystko działało ale człowiek uczy się na błędach i nie wiem czy jest sens zmieniać dla ponad 1ghz to tak jak byś nie mógł wcale podkręcić żadną z tych kart bez zmiany biosu temu korciło Cytuj Link to post Share on other sites
sir_ice 0 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 prpogramowo nie da rady podkrecic wyzej bo trzeba zmienic napiecie w biosie poza tym wyzej niz 850 mhz mozna podkrecic tylko trixxx od sapphire ale on z kolei nie dziala z dwiema kartami w CF ale juz mam spowrotem drugiego toxica, a ktos wspominal o blaganiu boga i takie tam...... gdyby ktos mial tutaj ten problem: http://forum.pclab.pl/topic/668276-flash-bios-6850-toxic/ sorry panowie, ale od razu widac poziom forum. Cytuj Link to post Share on other sites
nex537 0 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nie kozacz bo wdupisz nic nie umiesz a potem jeszcze na forum bencha szczekasz nie podoba się to wypad nikt cie tu nie 3ma Jeszcze pewnie do tego spod windowasa flasha robiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Wiem jak bys nas ocenił w skali do 10 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts