kubbak 10135 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 to samo slyszalem 3 lata temu. wowczas kupilem tv 2x tanszy od lansowanych i czekam, az FHD stanie sie standardem. wowczas wydam zaoszczedzona kwote na drugi tv.Z tym, że polecany przez Was Panaś TX-P50X20 jest raptem o 300-500zł tańszy od plazmy Samsunga czy LCD Philipsa, które są już w FHD. Za tyle nie kupie za 2 czy 3 lata nowego TV, a nie stać mnie by wydać łącznie (prawdopodobnie) 2x2.5k skoro mogę wydać raz 3k. takze musisz miec swiadomosc, ze poki co rodzicom sprawisz FHD tylko do blueraya/materialu z hddOn głównie do tego będzie kupiony. W TV i tak oglądają serwisy informacyjne czy co najwyżej relacje sportowe. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 On głównie do tego będzie kupiony. W TV i tak oglądają serwisy informacyjne czy co najwyżej relacje sportowe.chyba ze masz w takim razie mlodszych niz moi, lub mniej stereotypowych. to bierz FHD, jesli juz dzis beda korzystac z 1080p. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 po tym jak Michael polecił mi Panasa P42S20, to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że chociaż jest on w FullHD to dobrze radzi sobie z kanałami SD i wyglądają one co najmniej dobrze Bo to plazma. Na LCD nie było by tak różowo Ja sam na mojej eSce gram obecnie w Crysia... Jak mam do wyboru 1920x1080 kosztem 10 klatek mniej, bądź 1280x720 (720p) z kopem wybieram to drugie. z 1,7 metra nie ma wielkich różnic, zaś dzięki temu mogę powiedzieć, że Warhead pyka mi na entuzjaście w 45 klatkach kubbak, Twój wybór. Jak LCD to Phillips. Z resztą mamy tu na forum gostka od nich, więc i Jego zapytałbym o dokładny model. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenris 1 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ja też jestem na etapie poszukiwania telewizora, i za dwa tygodnie mam nadzieję, już będę miał LG PK350. Żadnych bajerów nie ma (no poza USB, ale to akurat przydatne). Sporo portów, dobrze wygląda, FHD, obraz całkiem dobry na tle konkurencji. Nie ma DTS, ale to nie problem przy zewnętrznym dźwięku. Kosztuje ok 2,5 tyś. (50 cali) w sklepach internetowych. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Rodzice wybrali Philipsa. Niestety miałem pilny wyjazd do Paryża i nie miałem okazji oglądać plazmy Samsunga. Jutro jadę kupić TV. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenris 1 Napisano 21 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 To jak będziesz miał chwilę czasu, to może napisz jak ten philips Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Full hd czy hd , to tak naprawdę nie ma większego znaczenia. Mało kto ogląda materiał full hd z odległości 1,5 metra na ok 40 calach.Ja postawiłbym na wielkość ekranu, tym bardziej że jest to duży pokój i oczywiście na plazmę co ma znacznie bardziej naturalne kolory. Az tymi wszystkimi sklepami z pokroju MM to też jest lipa , chyba że na nasze życzenie puszczą materiał z różnych źródeł ,bo sd u nas po prostu króluje. Najlepszym wyborem będzie iść do Normalnego sklepu na pokaz różnych tv i samemu ocenić. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 To jak będziesz miał chwilę czasu, to może napisz jak ten philipsTelewizor dzisiaj zawiozłem do rodziców, pewnie w weekend sobie go obadam. Na pierwszy rzut oka kanały SD wyglądają lepiej niż na moim Sony. Ambilight mi się podoba. Na więcej przyjdzie jeszcze czas. Az tymi wszystkimi sklepami z pokroju MM to też jest lipa , chyba że na nasze życzenie puszczą materiał z różnych źródeł ,bo sd u nas po prostu króluje. Najlepszym wyborem będzie iść do Normalnego sklepu na pokaz różnych tv i samemu ocenić. Pozdrawiam. Pisałem wcześniej, że wszystkie telewizory oglądałem podłączając TV do laptopa i puszczając film z BD z bitratem ~30Mbps. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Rodzice są po dwóch seansach z filmami BD i jak na razie są zachwyceni (pożyczyłem od znajomej BD Playera), ja oglądałem urywki 1 filmu i widać jednak spory postęp względem mojego Sony. Teraz ojciec szykuje się na zakup komputera media center albo jakiegoś HD Playera z napędem BD. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts