mlotekczlowiek 0 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam, proszę o sugestię dotyczącą zakupu nowego komputera. Sytuacja wygląda następująco - przymierzałem się do kupna czegoś nowego już w listopadzie/grudniu 2010, ale jak zacząłem drążyć temat okazało się, że wraz z nowym rokiem pojawi sie sandy bridge. W takim razie postanowiłem się wstrzymać i zobaczyć co to będzie. Premiera nastąpiła, lecz zdrowy rozsądek nakazał mi jeszcze troche poczekać. Sandy bridge okazał sie wadliwy, optymistycznie sprzęt trafi do Nas spowrotem w kwietniu. Stąd mój problem, przekładam zakup coraz bardziej i jakoś nie widzi mi się wyczekiwać jeszcze do kwietnia dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy nie lepiej będzie dać sobie spokój i złożyć kompa ze starszej serii I3/5/7, czy pojechać w AMD, czy jednak czekać do kwietnia na nowe sandy. Z góry dziękuje za sugestię, pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Złożyłbym coś na i5/i7 to że Sandy wyjdzie w kwietniu nie oznacza że też będzie już ok. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 poczekaj jeszcze trochę na premierę buldożerów, jak będzie wiadomo, co sobą reprezentują to będziesz mógł podjąć decyzję czy jeszcze trochę poczekać na sandy bridge czy od razu brać spychacz, czy brać starszego (i prawdopodobnie wówczas tańszego) lynfield'a Cytuj Link to post Share on other sites
jerseyy 0 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 sandy bridge sa wadliwe?? a co sie z nimi dzieje. wlasnie mialem kupowac i7 2600k. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 nie procesory tylko chipset na płytach głównych http://www.purepc.pl/sprzet_pc/plyty_gl ... _p67_i_h67 Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No AM3+ to ma być bomba wydajniejszy od samego i7 980X. Ale z tym Sandy Bridge nie jest tak źle. Na płytach o chipsetach P i H 67 pokazuje błędy SATA II alke jak ktoś chce zrobić zestaw z SATA'em III to będzie wszystko ok. Cytuj Link to post Share on other sites
pdoodek 4 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No AM3+ to ma być bomba wydajniejszy od samego i7 980X. Ale z tym Sandy Bridge nie jest tak źle. Na płytach o chipsetach P i H 67 pokazuje błędy SATA II alke jak ktoś chce zrobić zestaw z SATA'em III to będzie wszystko ok. Sandy Bridge też już niedaleko do 980x więc bulldozer nie bedzie znowu takim GIGANTEM. Z tego co zauważyłem raczej spodziewane jest konkurowanie na razie z Sandy Bridge więc nie bedzie to mega rewolucja (zwlaszcza ze AMD w tym momencie nie ma procesorow segmentu middle - phenom jest już stary - chyba, że wydadzą Bulldozer'a w 10 wersjach z których tylko jeden bedzie mega wypas a reszta kolejna slabsza az do poziomu core i5 760) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts