yOwie 0 Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam, Poszukuję monitora 24 calowego, najlepiej IPS, Full HD. Karta graficzna to 1070. Natrafiłem ostatnio na AOC I2475PXQU https://www.morele.net/monitor-aoc-i2475pxqu-904293/ Miał ktoś styczność z tym monitorem? Flicker Free/Safe - warto na to zwracać uwagę? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Miałem styczność z tym modelem, ale w wersji 23 calowej. Oczywiście, że warto. W dzisiejszych czasach korzystanie z monitora, który migocze jest niepoważne.Minusy dla tego monitora: Naklejona folia/filtr na matrycy monitora. Lekko wybrzuszona obudowa u góry - tzw. szczelina. W dwóch sztukach u mnie ta wada była. Słaba czerń. Szerokie ramki na matrycy.Nie wiem dlaczego AOC w monitorach z cienką ramką stosuje na matrycy takie filtry, które matowią matrycę, tego filtru ściągnąć nie wolno, bo matryca się zepsuje - info od AOC Polska, jakoś LG stosuje normalne matryce matowe. Przybliżenie się do monitora powoduje rzucanie cienia na matrycę. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez wsde 1 Cytuj Link to post Share on other sites
yOwie 0 Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za odpowiedź. Troszkę mnie zasmuciłeś bo monitor jest już w drodze do mnie. Po oględzinach napiszę co i jak Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Tobie niekoniecznie te minusy mogą przeszkadzać. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts