Skocz do zawartości

Recommended Posts

mój budżet : 1100-1500

gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : internet

nowy czy używany : nowy

preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,6-5,2

preferowany system mobilny : android

do czego będę używać urządzenia : internet, gry, filmy 

najważniejsze wymagania :  długi czas działania na jednym naładowaniu, ram minimum 3 gb, dobra wydajność

Szukam smartfona do max 1500 zł, zastanawiam się głównie nad Galaxy A5 (2017),honor 8 oraz HTC a9.Najważniejsze aby bateria była wytrzymała . Czekam na inne propozycje,

Honor 8 to najlepszy wybór,w końcu to flagowiec,a pozostałe dwa to średnia półka.Możesz jeszcze zobaczyć Huawei P9,bo to właściwie to samo co Honor 8.Różnią się obudową i tym,że Honor 8 ma 1 GB RAM więcej,a P9 minimalnie lepszy CPU.Oba baterię mają bardzo dobrą.

Mając taki budżet Honor 8 / P9 to najlepsze co dostaniesz ew. Mi5 ze sferis

Coś tańszego, to A5 2017 w końcu stała się sensownym wyborem, bo na aukcjach można ją kupić za 1100-1200, lecz za 1300 jest nieopłacalna, bo tu już można pokusić się chociażby o P9

Właśnie głównie zastanawiam się nad tym honorem oraz a5 (2017) , lecz w honorze nie podoba mi się skaner linii papilarnych z tyłu oraz klawisze zajmujące ekran. Jednak ma zapewnione wsparcie na 2 lata, gdzie w samsungu nie ma takiego potwierdzenia (jeśli się mylę to proszę o poprawkę). Może warto poczekać na nowe modele? 

Edytowane przez modecom446

honorem oraz a5 (2017)

Honor jest o półkę wyżej.

ecz w honorze nie podoba mi się skaner linii papilarnych z tyłu oraz klawisze zajmujące ekran

Coś kosztem czegoś.

Jednak ma zapewnione wsparcie na 2 lata, gdzie w samsungu nie ma takiego potwierdzenia (jeśli się mylę to proszę o poprawkę).

Samsung na pewno zaktualizuje go do Android 7, a do 8 pewnie też, bo starszy model dostał 2 większe aktualizacje 

Może warto poczekać na nowe modele? 

Tak czekać można długo. Jak masz duuużo czasu to czekaj aż P10 stanieje, na olx można kupić za 2000.