kemot456 0 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam, Ostatnio po małej przeprowadzce mieszkam dosyć daleko od nadajnika mój Huawei B593 osiąga w tym miejscu ok. 15 mb/s przy sztywnym LTE. Jednak jest też potrzebny w innym miejscu dlatego tutaj kupiłbym coś mocniejszego. A więc szukam sprzętu, który będzie lepszy niż owy Huawei, jakiś specjalnych preferencji nie mam, w miarę dobre WiFi jest mile widziane. Moja lokalizacja: 50.450606, 21.201653 Operator: Orange Bardzo bym prosił o pomoc ponieważ w sprzęcie sieciowym jestem zielony Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) O której godzinie robisz testy? Pokaż parametry łącza tak jak to jest opisane tutaj http://tplink-forum.pl/index.php?/topic/3057-parametry-sygna%C5%82u-lte/ Lepszego sprzętu raczej nie znajdziesz. Pomyśl raczej o zewnętrznej antenie. Postaw router tam gdzie masz najlepszy sygnał LTE a w innych miejscach gdzie potrzebujesz zasięgu WiFi postaw jakiegoś APeka. Jak możesz to postaw router na poddaszu. Jak będzie 2 czy 3 metry wyżej, to może to bardzo pomóc. Ja zacząłem zabawę z LTE 2.5 roku temu. Miałem transfery od 15-17 do 42. Teraz w godzinach szczytu przełączam się na 3g bo działa lepiej niż LTE. Przerabiałem różne modemy i routery, od TPLinka 3320, poprzez Netgear, Dovado Tiny, Tiny AC, Huawei e5186. Teraz mam zestaw Nexx 3020 + E3372 + Gargoyle + jakoś tani AP. Huawei e5186 nic mi nie dał, więc go zwróciłem. Dziś przychodzi do mnie antena za prawie 200PLN mam nadzieję że pomoże. Jeśli dobrze popatrzyłem to mieszkasz koło stawów rybnych na zachód od Połańca. Masz 5 km do BTSów więc to trochę daleko. Do tego na około jest trochę lasów. Antena w twoim wypadku jest konieczna. Nie wiem tylko co u ciebie lepiej działa czy 1800 Mhz czy 800. Musisz protestować. Edytowane 30 Marca 2017 przez benutzer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts