Republican2017 0 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam, szukam telefonu, za około 2000 zł. Chciałbym kupić jak najlepszy telefon, tak abym mógł go używać przez najbliższe 2 lata. Zależy mi na dobrym aparacie, przyzwoitej baterii, większym ekranie i płynności. Aktualnie używam, pożyczonego Iphona 5S i mimo że telefon ma już swoje "lata" spisuję się naprawdę zaskakująco dobrze. Lecz ma w sobie irytujące cechy, ograniczoną ilość aplikacji w App Store, nie sposób dodać załącznika z oryginalnej aplikacji e-mail, brak możliwości personalizacji (pod własne dyktando). Zawsze miałem telefony z Androidem, ostatnim razem P9Lite, lecz często się wieszał, zabijał aplikacje w tle i miał przeciętny aparat. Znalazłem na allegro, egzemplarz Iphona 6S Plus w wersji 64 GB, za około 2300 zł. Sprzedający jest skłonny renegocjować cenę, w granicach rozsądku. Pytanie, do Was, czy warto, ewentualnie ile powinienem za niego zapłacić? Zakładając, że jest w bardzo dobrym stanie. Czy może jednak przełamać się i kupić telefon na Androidzie? Samsung S7, jest ładny, ale nie podoba mi się jego "szklana" faktura, jeśli mogę to tak ująć, ma też nakładkę systemową, która w ogóle do mnie nie przemawia. Z drugiej strony, ma jeden z najlepszych aparatów, o ile nie najlepszy. Za One Plus 3T, przemawia płynność, jest wykonany z metalu, co mi się bardzo podoba. Lecz jest dostępny jedynie na stronie producenta, gwarancję można realizować tylko w jednym serwisie w Polsce, z tego co kojarzę, zajmuję się tym Regeneris. No i cena, ~ 1900 zł, przyzwoita, ale S7 można kupić za około 1700,1800 zł z przedłużenia. Mam dylemat i nie wiem co zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Z tych które wymieniłeś OnePlus 3T będzie wg mnie najlepszym wyborem. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) Wlasnie zamowilem One Plus 3T Black Edition (czarny!) na stronie producenta w poniedzialek o polnocy (pojawily sie o 0:15 czasu BST). Przesylka wyslana we wtorek rano kurierem UPS z ...Gorzowa! byla juz u mnie w srode o 15:00 (mieszkam w Irlandii). Niestety nie bylo mnie w domu wiec kurier przyjedzie jeszcze raz dzis. Takze magazyny i serwis sa w Polsce. Edytowane 30 Marca 2017 przez broodeeck Cytuj Link to post Share on other sites
jayson2309 52 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mam OP3 więc też Ci go polecę. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin1989 0 Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 może xiaomi mi 5 za 1500 w sferisie? Chociaż jakbym mógł za 1700 mieć s7 to bym brał Cytuj Link to post Share on other sites
bzt.app 164 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 @broodeeck Wg. mnie wybrałeś telefon pod każdym względem gorszy od s7. Aktualnie jak się dobrze poszuka to s7 można wyrwać za 1500-1700 zł nówkę sztukę. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Pod kazdym wzgledem gorszy? Nie rozsmieszaj mnie prosze. Cytuj Link to post Share on other sites
bzt.app 164 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 No może nie pod każdym, ale ja wole mieć lepszy aparat, wyświetlacz, IP68 i slot SD, niż trochę lepszy procesor i RAM Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Ty wolisz. Ja nie. IP68 tak sie w zyciu przydaje ze az w ogole chyba ze lubisz sie kapac z telefonem lub biegasz z nim po pustyni. Jak ktos dba o telefon to nawet nie zauwazy roznicy. Juz nie mowiac o tym, ze za 1700 zl to co najwyzej znajdziesz 32GB S7 a OP3T ma 64/128GB (moja wersja ma 128). Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 oneplus 3 nagrywa tragiczny dzwiek w filmach Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Masz ten telefon i Twoj tak nagrywa czy przeczytales w internecie? Bo nagrywalem juz nim filmiki i nie mam zadnych zastrzezen do dzwieku. Mowa tu oczywiscie o One plus 3T i chyba ze Ty mowisz o poprzedniej wersji. Cytuj Link to post Share on other sites
Desperat 7 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Od siebie polecę s7.Posiadam s7 egde którego używam rok i nic mu nie dolega. A na plecki można dać skórzane etui lub jakieś inne.Jest dużo tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts