INCREA5E 1 Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Witam. Dzisiaj odebrałem klawiaturę Cougar 450K. Byłbym bardzo zadowolony z zakupu, gdyby nie jeden problem. Otóż nie działa kombinacja klawiszy LEWY SHIFT + PRAWY ALT + Z, przez co nie mogę napisać wielkiej litery Ż. Co prawda nie jest to jakaś wada, która uniemożliwia wygodne korzystanie z niej, jednak chciałbym mieć w pełni działającą klawiaturę. Sprawdziłem na Keyboard Ghosting Demonstration na stronie Microsoftu i przy tej kombinacji nie wykrywa litery Z. Dodam, że już kombinacja PRAWY SHIFT + PRAWY ALT + Z działa jak należy i robi wielką literę Ż. Z żadną inną nie mam problemów. Dlatego tu rodzi się pytanie do posiadaczy tej samej klawiatury - u Was też jest z tym problem czy może to wina mojego egzemplarza? Cytuj Link to post Share on other sites
playingwithvirus 6 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Klawki nie mam ale sprawdź w programie jak reaguje na na kombinacje LEWY SHIFT + PRAWY ALT + A/S/X/C , trochę dziwna sytuacja Cytuj Link to post Share on other sites
INCREA5E 1 Napisano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Wszystko działa, oprócz tej jednej kombinacji. Dziwne jest też to, że jeżeli zacznę trzymać kombinację odpowiedzialną za jakąkolwiek miękką literę i szybko przerzucę palec z ów litery na Z, to komputer nie zauważa zmiany i w notatniku kontynuuje ciąg, np. "...ŁŁŁŁ...". Polski support Cougara nie słyszał o takim problemie i nie potrafił mi pomóc, a oficjalny nie raczył jeszcze odpowiedzieć, jednak postanowiłem, że zwrócę klawiaturę. Cytuj Link to post Share on other sites
playingwithvirus 6 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Decyzja o zwrocie bardzo dobra, takie coś w klawce za 200zł nie powinno mieć miejsca. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts