michu3600 3 Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Witam. Posiadam Internet od UPS z darmowym dodatkiem kilku podstawowych kanałów lecz z muszę mieć do tego odbiornik dvb-c. Czy są jakieś karty telewizyjne (lub coś tańszego) odbierające taka telewizję czy jestem zmuszony kupić tuner za ok 150zł ? Cytuj Link to post Share on other sites
topiq 12 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) Swego czasu zakupiłem kartę TechniSata na PCI z oddzielną kartą na CI dołączaną płaskim kablem jak do starych HDD. Mam ją do dziś, ale już nie jest wspierana. Na Win 10 nadal sprawuje się świetnie na sterownikach z Win 7. Zaletą jest możliwość nagrywania programów w formacie .ts niekodowanym, który można potem enkodować do mp4, mkv, czy avi. Jest to spore udogodnienie, bo nagrywając na zewnętrznych dekoderach od różnych dostawców telewizji cyfrowej, można odtworzyć często tylko na tych urządzeniach nagrany program. Ostatnio szukałem czegoś szybszego albo na PCI-E i już z zintegrowanym czytnikiem CI na jednym śledziu, ale niestety chyba przestano produkować takie karty albo jest za małe zapotrzebowanie u nas w kraju. Ale jakbyś namierzył używaną TechniSata CableStar HD2, mogę ją polecić. Jedynym jej problemem jest właśnie złącze stare PCI, którego w nowych płytach głównych często już nie ma i to że karta CI jest oddzielnie (ze ślepym śledziem na PCI ale można go odpowiednio przyciąć ) Poszukałem na googlach to ciekawy model TBS6618 DVB-C TV Tuner CI PCie Card, albo model TBS6680 PCIe DVB-C Dual. Ale zazwyczaj brak produktu w ofercie sklepów, testów też nie namierzyłem. Ale to już pozostawiam autorowi tematu Edytowane 31 Marca 2017 przez topiq Cytuj Link to post Share on other sites
ArteK86 527 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Musisz kupić dekoder dvb-c lub tv z wbudowanym dekoderem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts