Skocz do zawartości

Zestaw Komputerowy

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

Cześć,

Czy moglibyście złożyć odpowiedni zestaw (optymalny) pod gry typu Battlefield 1, GTA V ?

Obecnie dysponuję:

Procesor: AMD Athlox X4 640 (3.00Gz)

Karta Graf: AMD 6850 HD 

Płyta główna: Asus M5A97

RAM: 8Gb

SSD i HDD

Zależy mi na płynności, by nie było pokazu slajdów. Jakość tekstur na drugim miejscu. 

Proszę o budżetową wersję  ;) .

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Ademii

Budżet się zmienia

No to jak się ustabilizuje, to wtedy będzie można działać. Póki co dalej nic nie wiemy czy mowa tutaj o 500 zł czy o 2000 zł

Jak mówiłem, chcę zostawić jak najwięcej części ze starego.

Nic takiego nie pisałeś. Możesz zostawić HDD, SSD, zasilacz. Jak z obudową ? 

Mogę wydać do 2000 ale chcę jak najmniej. Mówię, chciałbym pograć przez 3/4 w gry które będą za 3 lata i żeby klatki nie spadały poniżej 30 (bo po >30kl/s to pokaz slajdów). HDD zostawiam i SSD też. Obudowę chciałbym wymienić (Brutus 410 - obecna).

Edytowane przez Ademii
  • Rozwiązanie

Obudowy raczej nie ma sensu zmieniać. 

1 x  Intel Core i5-7400 /3.0GHz, 6MB, BOX, LGA1151/ 1 x  MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/ 1 x  GoodRam 8GB 2400MHz CL15 Play 1 x  Asus Radeon RX 470 StriX 4GB DDR5 256bit (1226/6600)

Tutaj masz 2100 zł. 4 rdzenie + RX 470. Jeżeli taniej, to zejście do GTX 1050 Ti ale jest to oszczędność raptem 150 zł. Ostatnia opcja to G4560 + GTX 1050 Ti. Tutaj zaoszczędzisz sporo. Będzie to kolosalna różnica wydajności względem tego co masz. Opcja bardziej pod wymianę CPU za jakiś czas. Zresztą zerknij na youtubie "G4560 + GTX 1050 TI"