carl22 4 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witam. Od jakiegoś czasu, do swojego PC podłączałem telefon, by przez tethering udostępnić internet WIFI. Dziś przeniosłem kompa do drugiego pokoju i....zobaczyłem że internet w nim nie działa. Siła sygnału wifi jest maksymalna, ładnie chodzi na telefonie, ale nie może on zostać przesłany przez tethering USB do kompa, po prostu nie łączy się.Co ciekawe, przez sieć komórkową łączy się dobrze a wifi już nie.... Nie wiem już ocb, przy wifi raczej nikt nie grzebał, ja przy kompie też nie, wiec co może być przyczyną nie działającego internetu?? Sygnał wifi jest mocniejszy niż w poprzednim pokoju. Nie mam pomysłu co może być nie tak. Po przełaczeniu się w telefonie na wifi następuje zerwanie połączenia i do widzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
mwlupus0 1 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam ten sam problem. Kilka dni temu też założyłem temat http://forum.benchmark.pl/topic/239391-problem-z-tetheringiem-note-3-pc/ i jeszcze nie ma rozwiązania problemu, jak coś to pisz Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 I naprawdę nikt nic nie wie? Nie ma żadnych narzędzi diagnostycznych czy coś? Jaki może być powód nagłego zaprzestania działania wifi na komputerze? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Nie prościej zakupić dowolną kartę bezprzewodową choćby na USB? Z tego co opisujesz problemem bardziej jest telefon, skoro internet z wykorzystaniem transmisji danych działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts