abraxus666 0 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam. Po raz kolejny zwracam się do użytkowników o pomoc, ponieważ mam problem ze znalezieniem specyficznego sprzętu, który odpowiadałby moim wymaganiom. A zatem, do rzeczy. Mysz powinna mieć: + duży rozmiar (kiedy mówię duży, to mam na myśli ~130mm+ długości, im więcej tym lepiej) + 5-7 przycisków (bez przesady, ale 5 to minimum) + cena ~150-200zł z przesyłką + profilowana na prawą rękę + mile widziane sensitivity-on-the-fly Po moich pobieżnych poszukiwaniach nie spotkałem wielu myszy które przekroczyłyby magiczną barierę 130mm, ale może coś przegapiłem. Moje poszukiwania na pewno będą trwały dalej, ale liczę na jakąś formę wsparcia Do tej pory używałem, i nadal używam, DeathAdder'a od Razer'a. Byłem z niej zadowolony, dopóki główny klik i rolka nie zaczęły szwankować. Myślę, że pora na zmianę. Moją uwagę przykuły: +Lachesis (spora, ale przyciski z prawej strony myszki chyba by mi przeszkadzały) +SideWinder (pasowałby mi do X4 ) +Sidewinder X5 +DeathAdder Respawn (w ostateczności) +Gigabyte M8000X (nie jest duża, ale jej design przypadł mi do gustu) +Logitech G5 Refresh Mysz ma służyć do codziennego użytkowania, nie gram już w gry tak jak kiedyś, teraz tylko sporadycznie, bardziej casualowo. Liczę na pomoc użytkowników, jeśli znajdę coś nowego co mnie zainteresuje to dodam do mojego pierwszego posta. Będę sprawdzał ten temat na bieżąco Pozdrawiam, Abraxus. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 2-klik w DA eliminuje aktualizacja oprogramowania Z w/w Gigabyte Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Dwukliku w DA nie eliminuje aktualizacja oprogramowania bo problem leży w w sprzęcie (zużytym mikrostyku), a nie po stronie software'u. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Zależy ile myszka była używana. Ja mam DA i miałem dwuklik. Zmieniłem sterowniki na najnowsze i problem nie występuje. (myszkę mam 1.5 roku.) Cytuj Link to post Share on other sites
abraxus666 0 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Mój DeathAdder ma już ponad 3 lata, to wersja 1800dpi, więc jestem pewien, że jest to uszkodzenie mechaniczne. To ich wada typowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Zależy ile myszka była używana Heh, no i znów się nie zgodzę. Mam tą myszkę 2 lata (no bez 2 miesięcy ale nie o tym). I dwuklik wystąpił po 5 miesiącach, po czym została wymieniona na nową i do tej pory tego nie uświadczyłem i pewnie dalej bym tego nie odczuł, ale mysz poszła na serwis bo padł mikrostyk tym razem w bocznym przycisku. Deathadder to zaje ista mysz, jedynym mankamentem jest dla nie jej wytrzymałość. Wracając do tematu to Gigabyte M8000X + Sota. Co prawda nie miałem na niej możliwości pograć ale trzymałem ją w ręku i była ona dla mnie wygodna (też preferuję duże myszki). A jeśli chodzi o sensor to można o nim poczytać recenzję, nawet na benchmarku autorstwa Kowdipapo http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/G ... -2813.html P.S. Też mam wersję 1800 Dpi P.S. To zdjęcie pokazuję że Gigabyte jest nawet ciut większy od Razer'a http://www.benchmark.pl/uploads/image/razem%20gora.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Polecam M8000X, na bardzo dobrym sensorze, avago adns 9500. DA Respawna odradzam, z DA to to nie ma nic wspolnego poza nazwa i kształtem. Myszka tragiczna, nie to co Deathadder 1800DPI Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 @Kowdi, masz na myśli to że skopali sensor w tej wersji Respawn? Cytuj Link to post Share on other sites
abraxus666 0 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Dziękuje bardzo za odpowiedzi Bardzo mi pomogliście. Bałem się o to, że ten gigabyte i te jego 6000dpi to jakas tandeta i przereklamowana sprawa, ale bardzo mnie ucieszyło to co napisaliście @Miron, pisałeś że powinienem dokupić podkładkę Roccat'a. Aktualnie używam SteelSeries QcK+ mini, czyli szmaciak, na którym optyka DA pracowała bardzo dobrze. Czy ta podkładka będzie równie dobra do lasera Gigabyte'a? Dodam, że podkładka leży na poduszce, więc mam bardzo komfortowe rozwiązanie, ale nie jestem pewien co do jego skuteczności z M8000X. To pytanie również @kowdipapo. Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Również posiadam QCK i wiem co ten zestaw w połączeniu z DA potrafi Ale ten Gigabyte to laser i tu przydałaby się twarda podkładka, czyli Roccat Sota (hybryda). Jest to dość często polecany komplet na tym forum. Możesz najpierw kupić M8000X i jeżeli będziesz miał jakieś problemy z precyzja to zaiwestujesz w podkładkę Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 DO avago adns 9500 trzeba hybrydy lub twardej podkladki, niestety kucyk sie nie nadaje. Mialem okazje porownac pracę DA 1800 DPI oraz M8000X (avago adns 9500) na kucyku i wiem co mówię Co do tych "6k DPI", sensor avago 9500 do 5030 DPI sprawuje się świetnie, wyżej już jest interpolowane, generalnie i tak nie dalem (poza testami oczywiscie) wyzej niz 3600 DPI, choc jak ktos lubi to i te 5k ustawi, ale teoretycznie nie polecam dawania wyzej. W ogole IMO ustawienia DPI powyzej 4k to juz marketing w czystej postaci, nawet dla high sens'ów Grałem na 450, 900, 1800 DPI (DA 1800 DPI) oraz na wielu różnych ustawieniach nawet do 6000 DPI i 3600 było optymalnym ustawieniem jezeli chodzi o high sens'y dla mnie. @Miron Ta, sensor skopali, w ogóle po DA 3G Razer opierał się na legendzie Deathadderka, który to w końcu jest legendą, ma przeciez najlepszy sensor optyczny, avago s3668, który jest niestety na wyłączność razera... (np. razer diamondback 3g, salmosa i da 3g). A że DA 3G odniosło sukces to machina trzepiąca kasę dla Razera przeszła na najwyższe obroty pisząc wszędzie, że powstaje następca legendy, czyli DA Respawn Cytuj Link to post Share on other sites
bonjour 0 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zobacz sobie SideWinder X8 - jest sporawy, a do X4 będzie też spoko pasował Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts