goodfatherr71 1 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 1.Konfiguracja komputera: Laptop ASUS X756U i5-7200U/8GB/1TB GT940MX 2.System operacyjny: WIN 7 3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: - 4.Używany program antywirusowy: AVG 5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: Witam, problem polega na tym że po zakupie Asusa zainstalowałem win 7 z płytki ponieważ z pendrive mi nie chciało czytac poniewaz chyba nie ma sterownikow zadnych (wersja zakupiona bez windowsa) . Nawet touchpad nie dziala ani zadne inne rzeczy. Mam problem ze sterownikami do tego modelu pod win7 tylko same pod win10 lecz niestety nie przepadam za win10 i wolalbym zostac przy 7. Znalazłem jakieś sterowniki pod win7 lecz wiekszośc nie działa . Zainstalował sie jedynie od wireless . Konieczna jest instalacja win 10 ? Prosze o pomoc Z góry dzięki !! 6.Informacje dodatkowe: - Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 A wszystkie aktualizacje się pobrały i zainstalowały? Cytuj Link to post Share on other sites
goodfatherr71 1 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 instalowałem sterowniki ale tylko zainstalował sie od dźwięku i od wifi . a aktualizacji żadnej windowsa nie robiłem . ma to jakieś znaczenie wgl ? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Ma. Przez aktualizacje system oprócz zabezpieczeń jest dostosowywany również do nowszych sprzętów. Spróbuj zainstalować ASUS Live Update może coś poradzi. Cytuj Link to post Share on other sites
goodfatherr71 1 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Próbowałem zrobić aktualizacje windowsa ale błąd wyskoczył : system windows nie moze wyszukac nowych aktualizacji. Kod 80072F8F. Asus Live Update zainstalowałe i wgl nie działa . Dodam że w biosie myszka itd działa normalnie tak samo czyta normalnie pendrive , Ale już po włączeniu windowsa przestaje nagle działać... Laptop kupywany bez windowsa , czysty . Instalka windowsa z stycznia 2014 , moze pobrac innego z nowszymi aktualizacjami ? Edytowane 16 Marca 2017 przez goodfatherr71 Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Zainstaluj ręcznie KB2685811 potem Intel Management Engine Interface , może odblokuje aktualizacje. Porte USB 3.0 nie uruchomią się bez sterownika w systemie. Należałoby z integrować instalkę Windowsa ze sterownikami USB 2.0. Cytuj Link to post Share on other sites
goodfatherr71 1 Napisano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Cięzko bd pobrać i zainstalować to ręcznie na samej klawiaturze . z integrowac instalke z sterownikami usb 2.0 ? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Najprawdopodobniej musiałbyś z integrować jeszcze sterownik do chipsetu. Nie wiem czy Ci się uda otworzyć Menadżera Urządzeń, sprawdziłbyś jakie urządzenia mają zainstalowane sterowniki. Generalnie to przy braku jakiegokolwiek wsparcia dla wcześniejszych wersji Windows podejmujesz walkę z wiatrakami. Edytowane 17 Marca 2017 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
goodfatherr71 1 Napisano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Zaraz podeśle zdjęcie dziś zainstalowałem od nowa Win 7 z aktualizacjami do grudnia 2016 i nic nie dało ... https://zapodaj.net/6d21535cb2882.jpg.html Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Tak jak wyżej napisałem, przede wszystkim sterownik chipsetu i dla pewności USB 2.0, chociaż ten potrzebny jest do instalacji systemu z pendrive. Cytuj Link to post Share on other sites
goodfatherr71 1 Napisano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 a jak to zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 https://www.google.pl/search?q=integracja+obrazu+systemu+ze+sterownikami&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=8PjLWPvoIqmt8weX_oaICg Nie mam możliwości edycji postu. Najnowsze informacje dotyczące Twojego problemu: http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/25659-windows-7-intel-amd-aktualizacja.html Także instalacja Windows 7 to chyba zły pomysł. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 (edytowane) Wszystkie aktualnie produkowane konsumenckie CPU są obsługiwane przez Windows 7. Aktualizacje do WIndows 7 są pobierane ale serwery MS są mocno obciążone to też pobranie aktualizacji się przedłuża(cierpliwości pobierze się). Jeśli sam nie możesz rozpoznać sterowników skorzystaj z oprogramowania Driver easy i Driver Booster 4. Te programy powinny rozpoznać większość brakujących sterowników. Edytowane 18 Marca 2017 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts