Skocz do zawartości

Problem ze sterownikami pod nowego Asusa

Recommended Posts

1.Konfiguracja komputera: Laptop

ASUS X756U i5-7200U/8GB/1TB GT940MX

2.System operacyjny: WIN 7

3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: -

4.Używany program antywirusowy: AVG

5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: Witam, problem polega na tym że po zakupie Asusa zainstalowałem win 7 z płytki ponieważ z pendrive mi nie chciało czytac poniewaz chyba nie ma sterownikow zadnych (wersja zakupiona bez windowsa) . Nawet touchpad nie dziala ani zadne inne rzeczy. Mam problem ze sterownikami do tego modelu pod win7 tylko same pod win10 lecz niestety nie przepadam za win10 i wolalbym zostac przy 7. Znalazłem jakieś sterowniki pod win7 lecz wiekszośc nie działa . Zainstalował sie jedynie od wireless . 

Konieczna jest instalacja win 10 ? 

Prosze o pomoc 

Z góry dzięki !!

6.Informacje dodatkowe: -

Próbowałem zrobić aktualizacje windowsa ale błąd wyskoczył :

system windows nie moze wyszukac nowych aktualizacji.

Kod 80072F8F.

Asus Live Update zainstalowałe i wgl nie działa . 

Dodam że w biosie myszka itd działa normalnie tak samo czyta normalnie pendrive ,

Ale już po włączeniu windowsa przestaje nagle działać...

Laptop kupywany bez windowsa , czysty .

Instalka windowsa z stycznia 2014 , moze pobrac innego z nowszymi aktualizacjami ?

Edytowane przez goodfatherr71

Najprawdopodobniej musiałbyś z integrować jeszcze sterownik do chipsetu. Nie wiem czy Ci się uda otworzyć Menadżera Urządzeń, sprawdziłbyś jakie urządzenia mają zainstalowane sterowniki. Generalnie to przy braku jakiegokolwiek wsparcia dla wcześniejszych wersji Windows podejmujesz walkę z wiatrakami.

Edytowane przez lonialomax

Wszystkie aktualnie produkowane konsumenckie CPU są obsługiwane przez Windows 7. Aktualizacje do WIndows 7 są pobierane ale serwery MS są mocno obciążone to też pobranie aktualizacji się przedłuża(cierpliwości pobierze się). Jeśli sam nie możesz rozpoznać sterowników skorzystaj z oprogramowania Driver easy i Driver Booster 4. Te programy powinny rozpoznać większość brakujących sterowników.  

Edytowane przez gepardmak