fhvftgcxg 0 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Witam kupiłem wczoraj karte amd hd 5870 i jak ją włączam to mam czarny monitor. Komputer to HP Pro 3500 z jakims okrojonym biosem i nie wiem jak to ustawic zeby karta dedykowana działała. Na innym pc działa aby na tym nie moge jej ogarnąć. Pomoże ktos? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 O, panie. Do 300W zasilacza takiego potworka chciałeś dać? Nie ma szans. Minimum 500W potrzebne. Cytuj Link to post Share on other sites
fhvftgcxg 0 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Mam 600 W zasilacz bo był wymianiany Edytowane 16 Marca 2017 przez fhvftgcxg Cytuj Link to post Share on other sites
wexel2 6 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Jeśli nie ma tam ustawienia " VGA/Video Init First" czy coś podobnego ( a jak jest to powinno być ustawione na PCI-E ) to pozostaje przywrócenie biosu do ustawień fabrycznych i zobaczenie czy będzie OK. Może być tak, że po prostu płyta główna nie pozwoli uruchomić systemu z ta kartą graficzną. Już się z czymś takim spotkałem i trzeba było wymieniać płytę główna w komputerze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Jeśli nie ma tam ustawienia " VGA/Video Init First" czy coś podobnego ( a jak jest to powinno być ustawione na PCI-E ) to pozostaje przywrócenie biosu do ustawień fabrycznych i zobaczenie czy będzie OK. Może być tak, że po prostu płyta główna nie pozwoli uruchomić systemu z ta kartą graficzną. Już się z czymś takim spotkałem i trzeba było wymieniać płytę główna w komputerze. Dokładnie tak. Miałem taki przypadek na obecnej platformie gdzie 7700 nie chciał zatrybić a na innym komputerze działał bezproblemowo. Wymienili mi płytę główną i to samo. Od MSI dostałem info, że to problem kompatybilności i mogę zwrócić płytę, czekać na nowszy bios, który może coś w tej kwestii zmieni lub zainstalować inną kartę graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts