norocos 3 Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) mój budżet : do 1000ZŁ gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : w Polsce, najlepiej sklep we Wrocławiu lub Częstochowie, ewentualnie (bardzo ewentualnie Kraków) nowy czy używany : Nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : myślę minimum 5,5 preferowany system mobilny :Android do czego będę używać urządzenia : Wszystko - youtube, nawigacja, muzyka ze spotify, internet zdjęcia sporadycznie najważniejsze wymagania : chciałbym, żeby był czarny, granatowy (lub podobny, ciemny odcień) Cześć! Jestem posiadaczem Galaxy S III i zaczyna mnie denerwować - zacina się, czasami nie wydaje dźwięków jak ktoś do mnie dzwoni... Ale nie o tym. Moja propozycja, to MOTO X STYLE, z tym, że byłem dzisiaj w paru sklepach - zostały tylko kolory Bamboo (białe z drewnianymi pleckami) i zwykły biały... Przyznam, że kolor tego telefonu mi się zwyczajnie nie podoba, a dostaw z czarną wersją już chyba nie będzie... (spóźniłem się 3 tygodnie niestety). - ewentualnie szukać na outlecie z allegro w x-komie? Jeśli chodzi o jakieś inne telefony, to nie przemawia do mnie wygląd telefonów od Xiaomi. Zależy mi na kupieniu w sklepie w PL, gdyż absolutnie każdy sprzęt jaki kupię posiada jakąś wadę... Dlatego zależy mi na gwarancji "na miejscu" Znajdę coś lepszego, porównywalnego? ps. Wiem, że podobnych tematów sporo, ale żaden jakoś mnie nie "usatysfakcjonował" EDIT: Chyba, ze ktoś będzie tak uprzejmy i pokażę mi stronę, gdzie telefon jest do kupienia w ciemnym kolorze w kwocie 1000zł Edytowane 11 Marca 2017 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7854942&id=254247 Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Nie do końca chodziło mi o outlet, bo wybór tam jest średni, ale tak czy tak, zamówiłem dwie sztuki do obejrzenia. Jak się domyślam po jakimś tam reserchu nie ma alternatywy? LG X Mach chyba najbardziej zbliżony, ale jednak delikatnie droższy. ps. X Style dostanie w końcu Andka 7? Bo jakoś widzę wszędzie inne info na ten temat Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Kupiłem telefon tydzień temu we wtorek - wspomnianą Moto X Style. Telefon 2 wymieniłem dwa razy ze względu na usterkę głośnika. Po tym, jak usłyszałem trzeszczenie głośnika w TRZECIM telefonie pod rząd, zdecydowałem się oddać telefon. Zakup nieudany. Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Kupiłem telefon tydzień temu we wtorek - wspomnianą Moto X Style. Telefon 2 wymieniłem dwa razy ze względu na usterkę głośnika. Po tym, jak usłyszałem trzeszczenie głośnika w TRZECIM telefonie pod rząd, zdecydowałem się oddać telefon. Zakup nieudany. Milo że się podzieliłeś opinią już po zakupie Cytuj Link to post Share on other sites
Pinarello 1 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 pewnie kupiles w jakims podejrzanym sklepie zallegro Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ten podejrzany sklep z allegro to x-kom outlet. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Po tym, jak usłyszałem trzeszczenie głośnika w TRZECIM telefonie pod rząd, zdecydowałem się oddać telefon. Pieniądze oddali, tak? Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Tak, oddali bez problemu. Obsługa na plus, to na pewno. Ale dalej mnie zastanawia, to trzeszczenie podczas rozmów... Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Hmm... Temat nadal aktualny? Dalej czegoś szukasz? Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) Chciałbym się zorientować, co mogę mieć w tych pieniądzach, to na pewno. Jeśli opłaca się poczekać, (launcher NOVA odratował trochę moją S III ) to poczekam ile będzie trzeba. Z tym, że może szukałbym czegoś w przedziale 5,2' - 5,5', bo ta moto x style była troszkę duża jednak. Widziałem, że polecasz P8 lite 2017 w tych pieniądzach. Jakieś alternatywy jeszcze? Zastanawiałem się nad ewentualnym dołożeniem do Mi5 w sklepie sferis, bo tak jak widać powyżej - mam jakiegoś pecha do sprzętu i muszę mieć możliwość bezproblemowego zwrotu. EDIT: Z tym, ze wiadomo, jako student najchętniej bym, nie dokładał Edytowane 22 Marca 2017 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Mi5 w sklepie sferis Dokładnie, jeśli masz możliwość dozbierania, będzie to dobry wybór. P8 lite 2017 Nie pamiętam dokładnie ile kosztuje w sklepach, ale na allegro widziałem najtańszą za 869 zł. Jeśli masz czas (dużo czasu) to fajnie zapowiada się P10 Lite, z tym, że na początku ma kosztować 1500 zł, ale po jakimś miesiącu/dwóch na allegro/olx będzie można go kupić za o wiele niższą cenę. Będą dwie wersje, z 3 GB RAM i 4 GB, niestety w Polsce oficjalnie będzie dostępna ta słabsza wersja, ale na pewno pojawi się z 4 GB RAM na allegro (tak jak to było z P9 Lite, w Polsce oficjalnie dostępne z 2 GB RAM, a na allegro było kilka sztuk z 3 GB). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pinarello 1 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 P9 lite kosztuje ponad 900, a jego następca mniej? i to jest wkoncu p8 lite 2017 czy p9 lite 2017? Ten podejrzany sklep z allegro to x-kom outlet. To może przez ten outlet Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 @jutjub Widziałem właśnie już gdzieś Twój post na temat p10 lite. Zastanowię się co z tym Mi5. Póki co rozważę te opcje, które mi podałeś. W razie potrzeby odświeżę temat. Dzięki bardzo za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 P9 lite kosztuje ponad 900 Na aukcjach można kupić za ~750 zł (wersja 2/16), za ~900 zł masz wersję 3 GB RAM. to jest wkoncu p8 lite 2017 czy p9 lite 2017 P9 Lite 2017, Nova Lite, P8 Lite, Honor 8 Youth Edition - to jest ten sam smartfon: http://m.komorkomania.pl/huawei-p8-lite-2017-1-3796a4c2b1,750,470,0,0.jpg a jego następca mniej? P8 Lite 2017 to nie jest (w pełni) następca P9 Lite, to taka odświeżona wersja P8 Lite. Następcą bardziej można nazwać P10 Lite. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) Uściślając jeszcze - jest jakaś różnica pomiędzy P8 lite 2017, a P9 Lite 2017? http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/14058/14039/0/0/ Średnio widzę jakieś różnice EDIT: Przepraszam, jak odświeżałem post, to nie wyświetlił mi się komentarz jutjuba - pytanie anulowane Edytowane 22 Marca 2017 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts