Rydian 0 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Witam, ja wiem że takich tematów było już... łooooooooo ile tego było... ale mimo wszystko pozwoliłem sobie założyć nowy, bo jednak nie ma to jak indywidualne podejście, a może akurat ktoś będzie tak miły i pomoże Przechodząc do rzeczy mój budżet: Do 1500zł ale tak maksimum, najchętniej do 1000zł, no chyba że mnie przekonacie że warto dołożyć gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu:Gdziekolwiek prawie, byle nie z zagranicy, no chyba że "super okazja" i aliexpress nowy czy używany:Obojętne, ma być dobry po prostu preferowany rozmiar wyświetlacza:Raczej do 5'', z 4,7'' mi się dobrze korzystało, no ale widzę że teraz coraz większe są, także jak wszystko inne mnie zachwyci, a przekątna będzie 5,5'' to też ok preferowany system mobilny:Android do czego będę używać urządzenia:Przeglądania internetu, dzwonienia, komunikowania się, korzystania z apek społecznościowych, sporadycznie w coś pogram, ale raczej mało wymagające gierki najważniejsze wymagania:Dobrze by było jakby długo ciągną i szybko się ładował.Ważne też by był szybki, chcę by szybko ładował mi treści i bym mógł bez zadyszki przełączać się pomiędzy włączonymi apkami.Również ważne dla mnie jest to, by telefon miał dobre wsparcie community i moderów, chcę w nim roota i custom rom, najlepiej cyanogen, czy tam teraz ten lineage.Zdjęć mało robię, filmów też prawie nie robię, muzyki także nie bardzo słucham, także to fajnie jak będzie ok, ale nie są to dla mnie super ważne rzeczy.Chociaż miło by było jakby maksymalna głośność głośnika była wysoka, a minimalne przyciemnienie ekranu, bardzo ciemne.Przyjemnym dodatkiem by był czytnik linii papilarnychZ góry wielkie dzięki za pomoc Edytowane 7 Marca 2017 przez Rydian Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Moto X Style - nie ma czytnika linii papilarnych, ma przeciętną baterię, ogromny wyświetlacz 5,7'' QHD, szybkie ładowanie, w x-kom przez jakiś czas był za 999 zł, teraz 1099 zł, widzę, że jest już niedostępny, możliwe, że było to czyszczenie magazynów... Jeżeli nie potrzebujesz dobrego aparatu to zobacz RN3 Mi5 - wydajny (Snap 820), ma szybkie ładowanie, czytnik linii papilarnych, ok aparat Poleciłbym P9 / Honor 8, ale nie wiem jak jest z 'dostępnością' customów, kiedyś jak szukałem na swojego Huawei to ciężko było coś znaleźć, z powodu CPU Kirin Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Honor 8 Brak argumentacji. /jutjub Edytowane 7 Marca 2017 przez jutjub Brak argumentacji. Cytuj Link to post Share on other sites
criseq 0 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 A co sądzicie o One PLUS 3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Świetny telefon, szkoda, że tak słabo dostępny Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Dlaczego słabo dostępny? Tu masz kupony zniżkowe na ten telefon, czytaj od końca http://telchina.pl/aktualne-promocje-telefonow-t8022.html Zobacz Jeszcze Xiaomi Mi5S Plus Edytowane 7 Marca 2017 przez czamarek Cytuj Link to post Share on other sites
criseq 0 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 http://www.banggood.com/OnePlus-Three-3-Global-Edition-5_5-Inch-6GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-820-Quad-core-2_2Ghz-4G-Smartphone-p-1063786.html Cena 330 dolarów z kodem rabatowym. Mam pytanie , jak wygląda gwarancja tego telefonu w Polsce i czy warto skupić się nad zakupem tego telefonu czy może Honor 8, Mi5? Cytuj Link to post Share on other sites
Rydian 0 Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Moto X Style - nie ma czytnika linii papilarnych, ma przeciętną baterię, ogromny wyświetlacz 5,7'' QHD, szybkie ładowanie, w x-kom przez jakiś czas był za 999 zł, teraz 1099 zł, widzę, że jest już niedostępny, możliwe, że było to czyszczenie magazynów... Jeżeli nie potrzebujesz dobrego aparatu to zobacz RN3 Mi5 - wydajny (Snap 820), ma szybkie ładowanie, czytnik linii papilarnych, ok aparat Poleciłbym P9 / Honor 8, ale nie wiem jak jest z 'dostępnością' customów, kiedyś jak szukałem na swojego Huawei to ciężko było coś znaleźć, z powodu CPU Kirin Dzięki wielkie za odpowiedź nie rozumiem jednak czemu polecasz w ogóle Moto X Style, skoro sam wypisujesz wszystko (prócz szybkiego ładowania) co mi się niespecjalnie podoba Reszta całkiem ok, przepatrzyłem te xiaomi, ale nie rozumiem np czemu nikt nie poleca Redimi Note 4X, bo wydaje się najlepsze ze wszystkiego w swojej cenie (ale zaznaczam że nie bardzo się znam, także tylko mi się "wydaje") Byłbym wdzięczny za opinię http://www.banggood.com/OnePlus-Three-3-Global-Edition-5_5-Inch-6GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-820-Quad-core-2_2Ghz-4G-Smartphone-p-1063786.html Cena 330 dolarów z kodem rabatowym. Mam pytanie , jak wygląda gwarancja tego telefonu w Polsce i czy warto skupić się nad zakupem tego telefonu czy może Honor 8, Mi5? W sumie dołączam się do pytania, bo OnePlus 3 mi się maży, ale nie widziałem go taniej w polsce niż za 2000zł a z takich serwisów się trochę bałem zamawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
arbakan 0 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) a może nokia 3310? hihi Niekompetencja. /jutjub Edytowane 8 Marca 2017 przez jutjub Niekompetencja. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Redimi Note 4X Jesteś zainteresowany zakupami w sklepach chińskich? Nie mówię o aliexpress, bo jak telefon Ci padnie, to będziesz musiał wysyłać go do Chin. Cytuj Link to post Share on other sites
Rydian 0 Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Jesteś zainteresowany zakupami w sklepach chińskich? Nie mówię o aliexpress, bo jak telefon Ci padnie, to będziesz musiał wysyłać go do Chin. Ale są już do kupienia spokojnie z Allegro, wysyłka z Polski, przynajmniej z tego co widziałem aukcje wyglądały legitnie, może czegoś nie dopatrzyłem Cytuj Link to post Share on other sites
Firley 0 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 a myślałeś o porównywarc internetowej? np. komorkomat. podajesz kwotę i parametry no i szuka. Reklama? /jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
Rydian 0 Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 a myślałeś o porównywarc internetowej? np. komorkomat. podajesz kwotę i parametry no i szuka. dzięki za posta, ale nie czuję jakoś by mi to coś dawało, trochę za mało tych parametrów by dostatecznie wąsko przefiltrować by została sensowna liczba wyników do sprawdzenia "ręcznie" Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Redimi Note 4X, bo wydaje się najlepsze ze wszystkiego w swojej cenie Hmmm... Zależy jak na to popatrzeć. Jeśli chodzi Ci o to, co możesz kupić w Polsce do ok 1000 zł to RN4X jest ok, ale jeśli chodzi o Chiny to nie, bo ten telefon w wersji 3/32 kupisz za ~820 zł, a za ~1100 zł masz Mi5 3/32 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 a myślałeś o porównywarc internetowej? np. komorkomat. podajesz kwotę i parametry no i szuka. Tobie płacą za te posty o komórkomacie? Masz jakąś umowę z nimi? Cytuj Link to post Share on other sites
Rydian 0 Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Hmmm... Zależy jak na to popatrzeć. Jeśli chodzi Ci o to, co możesz kupić w Polsce do ok 1000 zł to RN4X jest ok, ale jeśli chodzi o Chiny to nie, bo ten telefon w wersji 3/32 kupisz za ~820 zł, a za ~1100 zł masz Mi5 3/32 Myślisz że Mi5 będzie lepsze? Z tego co widze to ma mniejszą baterię, może mieć mniej ramu i ogólnie takie podobne lub gorsze, tylko procek chyba lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Mi5 ma dużo lepszy CPU,GPU,aparat,video,a bateria też daje radę(4-6h SOT,więc nie jest źle). Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Mi5 jest strasznie łamliwe - włóż telefon w tylną kieszeń, usiądź i masz po telefonie. https://youtu.be/d2jav7UdQtE?t=112 Żenada. Edytowane 9 Marca 2017 przez mst1622 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Po co nosić w ogóle jakikolwiek telefon w tylnej kieszeni? Przecież to wiadomo, że o wypadek nie ciężko. Tak samo może być po ekranie jeśli na nim usiądziemy i obojętnie jaki by to był smartfon. Jeśli dodatkowo jest ktoś dosyć słusznej ppstawy to wygiąć się może każdy. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Dokładnie.W tylnej kieszeni gdzie przy siadaniu czy schylaniu są mega duże naprężenia jest duże prawdopodobieństwo,że uszkodzimy telefon.Nie wiem kto normalny nosi w taki sposób telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts