malpitrzon 0 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Cześć, szukam tabletu z Windows 10 (takim samym jak na komputery stacjonarne). Musi to być tablet z klawiaturą. Przekątna ekranu 10 lub więcej cali. Poza przeglądaniem internetu i jakimiś innymi podstawowymi zadaniami chcę na nim zainstalować: - Fender Fuse - Ableton Live 9 Lite - AmpliTube 3 - Guitar Pro - Guitar Rig Póki co zainteresował mnie: http://www.lark.com.pl/produkt/177_ultimate-11i-win.html w serwisie aukcyjnym można go kupić za 600zł plus wysyłka (nowy). Jak dla mnie trochę drogo. Czy w tej cenie znajdzie się jakiś lepszy? Albo czy da się znaleźć coś tak samo dobrego ale taniej? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Wanna146 15 Napisano 5 Marca 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 W tym segmencie budżetowym nie ma dużego wyboru. Kiano Intelect X1 FHD - Atom Z8300 (szybszy od ZF3735F), 2 GB RAM, 1920x1200 (mam go osobiście, działa dobrze, właśnie z niego piszę niniejszy post) Kiano Intelect X2 - Atom Z8300, 4 GB RAM, 1280x800 - ma problemy z Wifi i jest bardzo awaryjny Lenovo Miix 300 - Atom ZF3735F, ponoć powolny i ociężały Asus Transformer T100FA - j/w Kruger&Martz 1084 HP Pavilion X2 10 Wszystkie te tablety z klawiaturą są bardzo podobne, niemalże identyczne (Kiano i Kruger&Martz to są te same konstrukcje wychodzące z jednej fabryki). Jedynie HP Pavilion różni się od tych modeli. Procki i RAM wystarczają do podstawowych zadań; Opera + YT, Facebook, jakieś forum i CDA w tke => 2 GB RAMu w całości wykorzystane. Przy dyskach 32 GB trzeba wyposażyć się jeszcze w kartę pamięci SD. W10 zabiera 10 GB + miejsce na aktualizacje ~3 GB. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
malpitrzon 0 Napisano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Zdecydowałem się na używany Kiano Intelect X2. Wiem, że jest awaryjny ale z tego co właściciel pisał to na tej sztuce problem jest wyłącznie z wifi. Kartę wifi USB w wersji NANO widzę za około 30-50zł więc biorąc pod uwagę koszt tabletu z wysyłką (490zł) nie przekroczyłem budżetu:) Dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts