Noris 0 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam mam problem z moim Crysisem na płytce ponieważ jest trochę porysowany na tyle że podczas instalacji nie może odnaleść jakiegoś składnika "komunikat błąd odczytu" jaki mogli byś cie poradzić aby skopiować tą płytkę na dysk i co zrobić żeby odpalić tą gierke z dysku ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam mam problem z moim Crysisem na płytce ponieważ jest trochę porysowany na tyle że podczas instalacji nie może odnaleść jakiegoś składnika "komunikat błąd odczytu" jaki mogli byś cie poradzić aby skopiować tą płytkę na dysk i co zrobić żeby odpalić tą gierke z dysku ? Mialem kiedys podobny problem z gra poniewaz troszke plyta byla przyrysowana i wyskakiwal mi blad podczas instalacji ale sa na to dwa sposoby ktore w moim przypadku sie sprawdzily O to dwa sposoby: 1. Postaraj sie skopiowac plyte na czysta plyte ale pamietaj aby nagrywac jak najmniejsza predkoscia np. 4x napewno potrwa to dluzej ale w moim przypadku ta metoda sie sprawdzila. 2. Sprobuj zrobic obraz plyty programem np. Alcohol 120 albo Daemon Tools lub innym programem do emulatorow napedu Mam nadzieje, ze uda Ci sie odzyskac dane z porysowanej plyty i bedziesz mogl bez problemu zainstalowac gre Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam mam problem z moim Crysisem na płytce ponieważ jest trochę porysowany na tyle że podczas instalacji nie może odnaleść jakiegoś składnika "komunikat błąd odczytu" jaki mogli byś cie poradzić aby skopiować tą płytkę na dysk i co zrobić żeby odpalić tą gierke z dysku ? Jeśli masz płyn do czyszczenia monitora i jakąś delikatną ściereczkę "umyj" płytkę. Mi to bardzo często pomaga Jeśli nie masz płynu do czyszczenia monitora możesz użyć spirytusu. @arek: pastą do zębów? naucz mnie Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Możesz także spróbować spolerować ryskę pastą do zębów. Lub znajdź specialny punkt w którym polerują płyty na maszynie (ścierają cienką warstwę). Cytuj Link to post Share on other sites
Noris 0 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 dzięki za porady będę próbował Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Pastą do zębów to słyszałem, że się nakłada i szmatką poleruje na sucho, ale nie próbowałem. U mnie w mieście w Videoworldzie czyszczą płytki z rys za chyba 20zł Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts