Szymexis 0 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Witam, gdy niedawno odpaliłem streama z csa poczułem spadki FPS. Normalnie w grze mam ok 200 FPS a podczas streama OBS miałem 60-70. Niby to dosyć dużo ale czułem zacięcia i lekkie lagi podczas gry. Myśle że mój sprzęt pozwoliłby wyciągnąć więcej FPS w csie podczas streamu. Mój sprzęt Intel Core I5 6400 CPU 2,7 GHz 4 cpu NVIDIA GeForce GTX 750Ti 8192 MB Ram Cytuj Link to post Share on other sites
pakito 0 Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Niestety wg mnie to wina procesora. Spróboj jeszcze ustawić w obs aby częściowo odciążyć procesor ustawienia encoder nvenc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Zależy też jaki program używasz do strema bardzo często takie programy obciążają procesor. CS to tez gra oparta na wydajność procesora, próbowałeś może zmniejszyć ustawienia graficzne w grze, są też specjalne komendy z których CS używa wszystkich wątków i rdzenii procesora Cytuj Link to post Share on other sites
oliwier956 0 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Do streamowania warto zainwestować w procesor o większej ilości rdzeni. Obecnie dość opłacalne są procesory AMD Ryzen 5, tańsze od i7 i w zupełności wystarczające. Cytuj Link to post Share on other sites
_Olex_ 7 Napisano 25 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Zmniejsz rozdzielczość Streama. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts