Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!

Zwracam się do Was z dość dziwnym problemem związanym z funkcją Hyper-V. Otóż od pewnego czasu nie jestem w stanie uruchomić żadnej maszyny wirtualnej. Kiedyś, funkcja ta działała normalnie, wszystkie maszyny śmigały aż miło. Wszystko przestało działać, gdy miałem problem z MMSQL i usuwałem wszystkie składniki z nim związane. Od tego momentu MMSQL po ponownej instalacji działa, ale Hyper-V już nie. Przed tym, w wynikach wyszukiwania po wpisaniu "Hyper-v" wyniki były takie : "Podłączenie maszyn wirtualnych funkcji Hyper-V" i "Menedżer funkcji Hyper-V", po kliknięciu na wynik drugi, odpalała się przystawka z maszynami gotowymi do uruchomienia. Teraz, gdy próbuje wyszukać Hyper-V jedynym wynikiem jest "Menedżer funkcji Hyper-V", ale gdy próbuje go uruchomić zostaje przeniesiony do MMC, gdzie muszę ręcznie dodać przystawkę Hyper-V, gdzie widze wszystkie maszyny, ale żadna z nich nie chcę się uruchomić i wyskakuje błąd typu : Nie można uruchomić maszyny *nazwa_maszyny*. Próbowałem kilka razy usuwać i instalować Hyper-V ale nic to nie daje. Czytałem również że COMODO może blokować Hyper-V, ale po usunięciu nadal nie działa.
Jest ktoś w stanie pomóc uporać się z moim problemem ?
 

Link to post
Share on other sites
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...