danielkordos 0 Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam, jestem na etapie składania komputerka pod obróbkę zdjęć. Dzięki Waszemu forum i z Waszą pomocą dobrałem podzespoły. Właśnie miałem kupować i7 7700 ale dziś patrzę na nowości od AMD i jest Ryzen 7 1700 za tyle samo złociszy, a ma 8 rdzeni i 16 wątków. NIe znam się na tym, dlatego mam do was pytanie, czy podczas obróbki zdjęć w Photoshopie/Lightroomie , eksporcie 1000 zdjęć z RAW do JPG. Graniu w CS:GO odczuję sporą różnicę na korzyść AMD? Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Czekaj, już zaglądam w szklaną kulę poczekaj na testy to sie dowiesz co warto a co nie Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Mir00 115 Napisano 24 Lutego 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Tak jak wyżej, nie ma jeszcze oficjalnych testów, więc ciężko to określić. Natomiast jeśli przecieki okazały się prawdziwe, to Ryzen powinien być lepszy, właśnie ze względu na większą ilość rdzeni, która to odgrywa ważną rolę w programach. W grach wydajność powinna być niższa lub podobna. Podkreślam, że to jeśli przecieki okazały się prawdziwe! Na Twoim miejscu poczekałbym do premiery (bodaj 28 luty, a sprzedaż 2 marca), wtedy pojawią się oficjalne testy i będziesz mógł podjąć decyzję jaki procesor wybrać. Kilka dni Cię raczej nie zbawi, a może się okazać, że AMD teraz będzie lepszym wyborem Cytuj Link to post Share on other sites
danielkordos 0 Napisano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Dziękuję za informację. Wstrzymam się z zakupem o te dwa tygodnie. Cytuj Link to post Share on other sites
ErniK 16 Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Hehe, nie ma to jak zapunktować samego siebie - brawo Ty... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
danielkordos 0 Napisano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 yyy, myślałem, że po prostu zamknę temat, ale jaja, sorry Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts