hofand 0 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Zamierzam stopniowo modernizować komputer. Mój budżet to 300-350zł. Co waszym zdaniem należałoby wymienić w pierwszej kolejności. Aktualnie mój zestaw to Deus 500w , Intel Core i5 -2300 ,Gigabyte H61M-D2-B3 , Gigabyte HD 7950 , Corsair vengeance 2x4 ddr3 1600. Gram wbf3 , bf4 ,bf1. Edytowane 21 Lutego 2017 przez hofand Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Komp w sumie nienajgorszy. Ta i5 mimo, że już leciwa to nadal daje radę. HD 7950 również niczego sobie. W tym budżecie odpuściłbym. Za 350 zł dostaniesz słabszego zarówno procka jak i grafę. RAM - 8GB jeszcze na jakiś czas Ci wystarczy, za jakiś czas będzie można pomyśleć o kolejnych 2x4, lub 2x8 (wtedy 2x4 które masz możesz sprzedać lub zostawić sobie 24GB ). Zasilacz mimo że początkowo mi nieznany, to jednak SilentumPC, więc nie powinno być paniki. Myślę, że spory boost dostaniesz dokupując dysk SSD jeśli masz tylko jeden HDD. Wtedy dajesz na nim system i zobacz sporą różnicę. W razie czego nie trzeba (raczej) instalować od nowa systemu. Chyba się da "fizycznie" przenieść partycję systemową ze starego na nowy dysk. Ja tak robiłęm, tylko, że przenosiłem fizycznie cały dysk, nie tylko jedną partycję. Jeszcze możesz pomyśleć, poszukać ile byś mógł dostać za twoją kartę graficzną. Dajmy na to 650 zł - dokładasz te 350 zł i już coś fajniejszego by się pewnie znalazło. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts