skifa 24 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 WitamOd wczoraj mam dziwny problem z moim T430, który wcześniej nie sprawiał żadnych kłopotów. Kiedy odłożyłem laptopa po użytkowaniu na biurko, zaczął nagle strasznie głośno chodzić, "buczeć" itp. Nigdy wcześniej się to nie zdarzało wiec natychmiast wyłączyłem komputer, odpiąłem zasilanie i stwierdziłem ,że to pewnie jeden z tych problemów co przejdą same z siebie kiedy rano go odpalę http://www.nhl.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif . Problem jednak nie zniknął, przedmuchanie sprężonym powietrzem układu chłodzenia od zewnątrz pomogło, lecz laptop nadal jest o wiele głośniejszy niż normalnie. Czy ktoś miał podobna sytuacje ? Dodam ze zużycie procesora jest na poziomie max 10 % więc nie sadze by była to wina obciążenia sprzętu Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) No już prostszego laptopa do rozkręcenia nie możesz mieć nawet masz śrubki zaznaczone -_- śrubokręt i rozkręcaj byś w 5 min już wiedział a nie czas tracisz na pisanie i BTW od zewnatrz i tak słabe dojscie do przedmuchania. Wymień pastę i testuj jeszcze raz. Edytowane 16 Lutego 2017 przez bololabich 1 Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 a może głupie pytanie, ale czy procedura zmiany pasty w laptopie rożni się jakoś od zmiany w PCe czy mam lecieć do komputronika po jakaś polecana pastę ? Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 dokladnie to samo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts