Skocz do zawartości

Recommended Posts

Budżet: ~ 150

Jakiej myszki obecnie używasz: A4tech bloody v8m

Jaką masz obecnie podkładkę: roccat taito mid-size

Z jakich wartości DPI korzystasz: 800

Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: trochę więcej niż połowa podanej wyżej podkładki.

W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): głównie CS GO ale też lol ,ov i inne. 

Ile przycisków używasz w myszce: wszystkie 

Chwyt: finger grip/ palmgrip 

Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: ok 14 cm

Dlaczego chcesz zmienić mysz ; w obecnej myszce dzieje się coś z sensorem co jakiś czas przeskakuje sama po ekranie co uprzykrza grę w cs. Jeżeli by było warto mogę trochę dopłacić w oko wpadła mi dream machine pro 1 .

Edytowane przez svanN

Co do CM Storm Alcor to wolał bym jakąś symetryczne a co do ss rival ti czytałem gdzieś ze sensor często szfankuje a ja nie chce zmieniać myszki co rok. Co możecie powiedzieć o dm pro 1 lub macie inne propozycje mogę trochę doplacic

DM1 ma sensor Pixart 3310DH a Pro już 3360, czyli jego niby lepszego następce. Wg. mnie nie warto dokładać, 3310 jest wystarczająco idealnym sensorem który niema wad. 

Do wymienionych mogę jeszcze dodać Ozone Neon 3K, taka tańsza odmiana FK/FK1.

Edytowane przez 133699

Steelseries Rival 300 jest w Saturnie/Media za 199zł (chyba z darmową wysyłką). Co prawda szary i biały ma inną powierzchnię niż czarny, ale mam szarego i całkiem fajnie się gra (w cs go). Zastępuje mi aktualnie Deathaddera Chrome :)

Za 199 masz też Razer'a Deathadder'a 2013 (prawie to samo co Chroma, tyle że max dpi jest niższa i nie można zmienić koloru podświetlenia i pewnie minimalnie się różni materiałami z których jest zrobiona)

Edytowane przez davv1882

Info zaczerpnięte od użytkownika @pawel123t

w X-kom :

-Rival 300 , jest na promocji w cenie 159zł  trzeba dodać do koszyka i podać kod "zima2017" (tylko wersja srebrna)

-Razer Chroma z tym samym kodem za 209

Wysyłka darmowa kurierem (także pobranie), paczkomatem.

Ja zamówiłem rival'a jak mi będzie przeszkadzał kolor, to srebrny top obkleję folią carbon, gdzieś mam wystarczający kawałek. 

• Popieram 1

Nie miałem żadnej myszki dm ale mam 2 deathaddery i dla mnie to bardzo fajne myszki - chroma ma dobry sensor, a kształt tego modelu mi np bardzo odpowiada. Rivala też możesz dostać w granicach 200. Aktualnie używam Rivala i też jest okey ;)

Obie te myszki polecam ;)

• 3 miesiące temu...

W G403 pada po jakimś czasie scroll. Zowie jest ok, ale uważaj na białe EC2-A i EC1-A (White Special Edition) - przyciski i rolka różnią się od tych z wersji czarnej. Mam już drugą (białą) EC2-A w ciągu 2 tygodni, i zarazem drugą uszkodzoną. W obydwu egzemplarzach po kilku godzinach użytkowania uszkodziła się rolka (zacina się i piszczy). Jestem w trakcie kolejnej reklamacji, do trzech razy sztuka..   :rotfl:

Edytowane przez wandal