wojtal1992 0 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam mam problem z routerem. Wczoraj robiąc porządki odłączyłem router i modem dialogu z sieci i wszystkich kabli RJ. Niestety od tamtej pory nie mam internetu. Przyszedł fachowiec, ten modem od dialogu rzeczywiście działa podłączony bezpośrednio do laptopa. Jednak po podłączeniu modemu do routera to tp link tak jakby go nie widział, nie pali sie kontrolka ADSL, mizmo ze na modemie taka kontrolka sie pali. Zmieniłem IP routera, bo pomyślałem ze moze sie gryzą. Dalej nic... ma ktoś moze jakiś pomysł ? Z góry bardzo dziekuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie gepardmak 697 Napisano 13 Lutego 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Masz modem ADSL od dialogu i router ADSL TP-link. Oba urządzania posiadają modem. Rozumiem, że chcesz zastąpić modem dialogu routerem TP. Wtedy przewód linii telefonicznej podepnij pod TP-linka i zaloguj się do konfiguracji routera. Filmik niżej wyjaśnia jak skonfigurować router pod ADSL https://www.youtube.com/watch?v=9W5lNG11ylY Cytuj Link to post Share on other sites
wojtal1992 0 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Niestety dialog jest na anex b , a tem router tego nie obsługuje. Podłączyłem kablem z modemu dialogu do portu WAN i tylko na nim śmiga... ale mam kolejny problem. Ping jaki mam to około 30-40 ms - sprawdzane w przeglądarce i cmd na 3 kompach wifi/kabel ethernet. Jednak w cs go i apliakacji pozwalającej wybrać kraj z najmniejszym pongiem -matchmaking server poczet mam Ping w granicach 70-130 czy to możliwe, że dialog poblikował jakieś porty? Lub przyczyna tkwi gdzie indziej ? dzięki !! Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Twój router można zmusić do pracy w Annex B. Jest to wykonalne. Wymaga trochę zabawy ale jest możliwe. Link z forum TP-Link http://tplink-forum.pl/index.php?/topic/1376-video-tp-link-td-w8968-v1-zmiana-trybu-pracy-modemu-adsl-z-annex-a-annex-b/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts