carl22 4 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam. Mimo że jest to dział traktujący głównie o windzie i linuksie, to może znajdzie sie ktoś kto zna sie na systemie od appla. Chciałbym wypróbować OSxa, ale wydawanie kasy na maca póki co nie wchodzi w grę. Wpadłem na pomysł zainstalowania osxa na pc obok windy, tak by miec dwa systemy na jednym kompie. W10 na SSD a osxa dałbym na HDD. Z tego co poczytałem w internetach, istnieje taka możliwość, ale informacje są dość...mgliste. Różne poradniki mówią różnie, jedne że to łatwe, inne ze trudne...Brakuje mi takiego zbioru w jednym miejscu co i jak. Mój sprzęt to: i5 6600k Asrock z170 extreme 3 MSI Gtx 1060 6gb 16gb RAM Czy istnieja jakieś proste instalatory, żeby nie bawić się tym nie wiadomo jak długo?? No i czy mój komputer spełnia wymagania? Aha i czy bedzie możliwość sparowania ze sobą iphona z takim osxem?? Cytuj Link to post Share on other sites
Nikopor 6 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 www.tonymacx86.com www.hackintosh.com hamac.pl 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szynek 1 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Jeżeli chcesz postawić OSX'a po bożemu to poszukaj na Facebooku grupy Hackintosh Polska. Bardzo dobre poradniki i użytkownicy pomogą ci w różnych problemach z instalacją itp. Co do "instalatorów" to nie polecam takich rozwiązań, ponieważ zawierają one zazwyczaj przestarzałe kexty (sterowniki) i system będzie niestabilny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 już na samym początku odpuść sobie 1060 ... proponuje zacząć od listy sprzętu który działa albo "w miarę" działa pod OSX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts