andrzej_ 0 Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 WitamPosiadam telefon komórkowy Nokia C1-01 i mam taki problem że przy próbie podłączenia go za pomocą kabla USB do komputera w trybie pamięci masowej pojawia sie błąd informujący o niepowodzeniu instalacji oprogramowania sterownika urządzenia: urządzenie MTP USB niepowodzenie.Telefon nie jest wykrywany w komputerze. Posiadam Windows 7 64 bit zaktualizowany.Jak można rozwiązać ten problem? Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 (edytowane) Witam Posiadam telefon komórkowy Nokia C1-01 i mam taki problem że przy próbie podłączenia go za pomocą kabla USB do komputera w trybie pamięci masowej pojawia sie błąd informujący o niepowodzeniu instalacji oprogramowania sterownika urządzenia: urządzenie MTP USB niepowodzenie. Telefon nie jest wykrywany w komputerze. Posiadam Windows 7 64 bit zaktualizowany. Jak można rozwiązać ten problem? Wejdź do menedżer urządzeń, wybierz MTP USB przy którym będzie najprawdopodobniej oznaczenie o błędnym działaniu sterownika(żółty wykrzyknik). Kliknij szczególy, wybierz aktualizacje sterownik, wybierz, sterownik z listy (nie wyszukuj automatycznie) będzie pewnie 3, wybierz MTP USB Device. Tyle Pzdr Jacek Nie cytuj całych postów! /jutjub Edytowane 4 Lutego 2017 przez jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Brakuje sterowników, wgraj Nokia Suite. Cytuj Link to post Share on other sites
andrzej_ 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 (edytowane) galandracos Zrobiłem tak jak opisales ale po wyszukaniu wyskoczyl komunikat ze nie moze znalezc odpowiedniego pliku wiec ściągnąłem z internetu sterowniki MTP USB device z tej strony http://www.driverscape.com/download/mtp-usb-device i zainstalowalem poczym pokazalo ze urzadzenie zostalo zainstalowane poprawnie i jest gotowe do uzycia. I jak zawsze po podopieciu jakiegos urzadzenia zewnętrznego pojawia sie okno autoodtwarzanie i wybralem otworz okno aby zobaczyc pliki po podlczeniu i wszystko ok z tym ze po zamknięciu tego okna juz nie moge dostac sie do zasobow telefonu bo w moj komputer nie widac podlaczonego urzadzenia a powinien sie pokazywać dysk wymienny. tak samo jak po włożeniu do czytnika karty pamieci czy podlaczeniu pendrive. Wiec wybralem opcje folderów i wyszukwianie i zaznaczylem pokaz ukrytke pliki foldery i dyski i faktcznie widoczny jest dysk wymienny H: ale po kliknieciu w niego pisze: Wloz dysk do stacji dyskow. Dysk wymienny (H:) W menadżerze urządzeń telefon po podlczeniu jest w kategorii urzadzenia przenosne jako H:\ i pokazuje że oprogramowanie sterownika dla tego urzadzenia jest aktualne i że "sterownik woluminu systemu plikow WPD" Dziwne niby wszystko pokazuje ok a po podlaczeniu jako pamiec masowa w moj komputer nie widzi poprawnie dysku wymiennego. Wiec nadal cos jest nie tak tylko co? Edytowane 4 Lutego 2017 przez andrzej_ Cytuj Link to post Share on other sites
galandracos 24 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 galandracos Zrobiłem tak jak opisales ale po wyszukaniu wyskoczyl komunikat ze nie moze znalezc odpowiedniego pliku wiec ściągnąłem z internetu sterowniki MTP USB device z tej strony http://www.driverscape.com/download/mtp-usb-device i zainstalowalem poczym pokazalo ze urzadzenie zostalo zainstalowane poprawnie i jest gotowe do uzycia. I jak zawsze po podopieciu jakiegos urzadzenia zewnętrznego pojawia sie okno autoodtwarzanie i wybralem otworz okno aby zobaczyc pliki po podlczeniu i wszystko ok z tym ze po zamknięciu tego okna juz nie moge dostac sie do zasobow telefonu bo w moj komputer nie widac podlaczonego urzadzenia a powinien sie pokazywać dysk wymienny. tak samo jak po włożeniu do czytnika karty pamieci czy podlaczeniu pendrive. Wiec wybralem opcje folderów i wyszukwianie i zaznaczylem pokaz ukrytke pliki foldery i dyski i faktcznie widoczny jest dysk wymienny H: ale po kliknieciu w niego pisze: Wloz dysk do stacji dyskow. Dysk wymienny (H:) W menadżerze urządzeń telefon po podlczeniu jest w kategorii urzadzenia przenosne jako H:\ i pokazuje że oprogramowanie sterownika dla tego urzadzenia jest aktualne i że "sterownik woluminu systemu plikow WPD" Dziwne niby wszystko pokazuje ok a po podlaczeniu jako pamiec masowa w moj komputer nie widzi poprawnie dysku wymiennego. Wiec nadal cos jest nie tak tylko co? A nie pojawiło się w Mój komputer nowe urządzenie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts