Skocz do zawartości

Niewiarygodne, ale prawdziwe - dział hardware

Recommended Posts

@DominiHD2, wszystko rozbija się o znajomości i chęć pokazania się, zarobienia pieniędzy. Świat OC żyje swoim życiem. Ryba opowiadał jak to wygląda za granicą i na prawdę nie jest zbyt ciekawie - ludzie podkładają sobie kłody pod nogi i oszukują byleby się wybić i zarobić kasę. Nie twierdzę, że jest tak z każdym OCerem, ale sporo osób (jak np. NickShih) to przeważnie oszuści, którzy nawet nie figurują już na HWBot, bo po prostu dostali tam bany za przekręty ;)

@DominiHD2, wszystko rozbija się o znajomości i chęć pokazania się, zarobienia pieniędzy. Świat OC żyje swoim życiem. Ryba opowiadał jak to wygląda za granicą i na prawdę nie jest zbyt ciekawie - ludzie podkładają sobie kłody pod nogi i oszukują byleby się wybić i zarobić kasę. Nie twierdzę, że jest tak z każdym OCerem, ale sporo osób (jak np. NickShih) to przeważnie oszuści, którzy nawet nie figurują już na HWBot, bo po prostu dostali tam bany za przekręty

No ja wszystko rozumiem. czyli żeby dostać sie do takiego EVGA czy ASUSA to trzeba mieć jakieś wtyki czy nie wystarczy np jakiś super wynik raz drugi by cie zauważono :?:

Prawda jest taka jak mówisz nikt nie patrzy na innych tylko na siebie , prawda jest też taka ( z całym szacunkiem dla twojej osoby ) ze gdybyś miał szanse sie tak dostać i rywalizował byś z kimś innym to tez bys mu te kłody pod nogi podkładał, ja w sumie tez, nie ma raczej osoby która by tak dobrowolnie chciała stracić taka szanse :)

No ja wszystko rozumiem. czyli żeby dostać sie do takiego EVGA czy ASUSA to trzeba mieć jakieś wtyki czy nie wystarczy np jakiś super wynik raz drugi by cie zauważono :?:

Znajomości wszędzie są "mile widziane". Jeśli się uda, to (odpukać) my też zyskamy stałego sponsora/patrona :) Już niedługo. Fajna firma, wcale niemała.

Prawda jest taka jak mówisz nikt nie patrzy na innych tylko na siebie , prawda jest też taka ( z całym szacunkiem dla twojej osoby ) ze gdybyś miał szanse sie tak dostać i rywalizował byś z kimś innym to tez bys mu te kłody pod nogi podkładał, ja w sumie tez, nie ma raczej osoby która by tak dobrowolnie chciała stracić taka szanse :)

Przedstawię Ci pokrótce sytuację jednego z najlepszych overclockerów w Polsce. Podkręcał razem z innymi znanymi osobami, wszyscy z zagranicy. Gdzieś za granicą, wszyscy w jednym pomieszczeniu. Kręcili AMD. Polak wykręcił bardzo dobry wynik, a jeden z "krętaczy" bardzo mu zazdrościł, bo nie potrafił zrobić tyle samo (nawet na tej samej sztuce). Przerzucał proce, kombinował z cheatami itp. W końcu ukradł jeden z procesorów i podrzucił Polakowi do plecaka. Gdy okazało się, że zaginął CPU kazano przetrzepać wszystkim plecaki (proc nie był drogi, bo to jakiś AMD Sempron 1400), ale jednak coś zginęło. Polak zdziwiony, że to było u niego, powiedział, że mu podrzucono - oczywiście wszyscy spojrzeli na to w sposób - Polak = złodziej. Może nie opisałem tej sytuacji dokładnie, ale pokrótce przedstawiłem Wam jak mniej/więcej wygląda sytuacja w świecie OC. Opisane zdarzenie miało miejsce bodajże rok czy 2 lata temu.

za przeproszeniem to ten ziomek to zwykły ku**s , ryba jest dobrym overclockerem nie dawali sobie rade to zrobili przekręt.. szkoda mi go bo to zostanie zawsze przy nim mimo ze nie jest winny

IMO te problemy w świecie OC nie są tylko po jednej stronie - warto też poczytać temat o zawodach HWBot Country Cup 2011. Niby wygraliśmy w nich (mówię jako Polacy, bo nie brałem udziału), ale było trochę spiny i niemiłego zachowania (szczególnie widać to na ostatnich stronach tematu).

Tak, czytałem to. Brałem udział w tych zawodach, ale ryba coś odwalił, nie wiadomo do końca dlaczego (pewnie jakieś prywatne "przepychanki" między nimi). Nawet w czasopiśmie TheOverclocker była o tym mowa (ryba wycofał wyniki).

Coś podobnego kiedyś już wdziałem, ale tam miał bezpośrednio na proca normalnie zamontowane, legalnie :P

Poryci ludzie... Wszędzie widzą punkty na HWBot, pewnie nawet próbują valida zrobić na telefonie :P

Edytowane przez koziro