DomiHD2 503 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Regi poszło PW Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 jest jeszcze wersja miedziana (nie wiem jakie ma oznaczenie) Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 @DominiHD2, wszystko rozbija się o znajomości i chęć pokazania się, zarobienia pieniędzy. Świat OC żyje swoim życiem. Ryba opowiadał jak to wygląda za granicą i na prawdę nie jest zbyt ciekawie - ludzie podkładają sobie kłody pod nogi i oszukują byleby się wybić i zarobić kasę. Nie twierdzę, że jest tak z każdym OCerem, ale sporo osób (jak np. NickShih) to przeważnie oszuści, którzy nawet nie figurują już na HWBot, bo po prostu dostali tam bany za przekręty Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie wiem czy widzieliście ale ten dysk ssd jest malutki http://www.ocztechnology.com/ocz-nocti-msata-ssd.html Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 @DominiHD2, wszystko rozbija się o znajomości i chęć pokazania się, zarobienia pieniędzy. Świat OC żyje swoim życiem. Ryba opowiadał jak to wygląda za granicą i na prawdę nie jest zbyt ciekawie - ludzie podkładają sobie kłody pod nogi i oszukują byleby się wybić i zarobić kasę. Nie twierdzę, że jest tak z każdym OCerem, ale sporo osób (jak np. NickShih) to przeważnie oszuści, którzy nawet nie figurują już na HWBot, bo po prostu dostali tam bany za przekręty No ja wszystko rozumiem. czyli żeby dostać sie do takiego EVGA czy ASUSA to trzeba mieć jakieś wtyki czy nie wystarczy np jakiś super wynik raz drugi by cie zauważono Prawda jest taka jak mówisz nikt nie patrzy na innych tylko na siebie , prawda jest też taka ( z całym szacunkiem dla twojej osoby ) ze gdybyś miał szanse sie tak dostać i rywalizował byś z kimś innym to tez bys mu te kłody pod nogi podkładał, ja w sumie tez, nie ma raczej osoby która by tak dobrowolnie chciała stracić taka szanse Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 @DomiHD2 Z tymi kłodami to jest bardziej hardkorowo niż myślisz - głównie chodzi tu o oszustwa i zdobywanie za wszelką cenę dobrych wyników. Myślę, że jak poszukasz, to znajdziesz na forum PurePC parę tematów Ryby na ten temat. Cytuj Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie wiem czy widzieliście ale ten dysk ssd jest malutki http://www.ocztechnology.com/ocz-nocti-msata-ssd.html Jak każdy dysk mSATA. Kilka płyt gigabyte ma gniazdo na taki dysk i wtedy montujesz sobie go równolegle do płyty głównej jak baterię od biosu, zero kabelków itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Są jeszcze mniejsze dyski SSD http://nimg.cdrinfo.pl/2012/05/RunCore_SATA_DOM_SSD_01.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Są jeszcze mniejsze dyski SSD A ile to ma pojemności i jak się nazywa? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 RunCore Mini DOM rSSD - pojemność 8 - 64 GB; transfery ~50/110 MB/s http://www.runcore.com/en/RC-SSDnewsdetail-257.html Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 No ja wszystko rozumiem. czyli żeby dostać sie do takiego EVGA czy ASUSA to trzeba mieć jakieś wtyki czy nie wystarczy np jakiś super wynik raz drugi by cie zauważono Znajomości wszędzie są "mile widziane". Jeśli się uda, to (odpukać) my też zyskamy stałego sponsora/patrona Już niedługo. Fajna firma, wcale niemała. Prawda jest taka jak mówisz nikt nie patrzy na innych tylko na siebie , prawda jest też taka ( z całym szacunkiem dla twojej osoby ) ze gdybyś miał szanse sie tak dostać i rywalizował byś z kimś innym to tez bys mu te kłody pod nogi podkładał, ja w sumie tez, nie ma raczej osoby która by tak dobrowolnie chciała stracić taka szanse Przedstawię Ci pokrótce sytuację jednego z najlepszych overclockerów w Polsce. Podkręcał razem z innymi znanymi osobami, wszyscy z zagranicy. Gdzieś za granicą, wszyscy w jednym pomieszczeniu. Kręcili AMD. Polak wykręcił bardzo dobry wynik, a jeden z "krętaczy" bardzo mu zazdrościł, bo nie potrafił zrobić tyle samo (nawet na tej samej sztuce). Przerzucał proce, kombinował z cheatami itp. W końcu ukradł jeden z procesorów i podrzucił Polakowi do plecaka. Gdy okazało się, że zaginął CPU kazano przetrzepać wszystkim plecaki (proc nie był drogi, bo to jakiś AMD Sempron 1400), ale jednak coś zginęło. Polak zdziwiony, że to było u niego, powiedział, że mu podrzucono - oczywiście wszyscy spojrzeli na to w sposób - Polak = złodziej. Może nie opisałem tej sytuacji dokładnie, ale pokrótce przedstawiłem Wam jak mniej/więcej wygląda sytuacja w świecie OC. Opisane zdarzenie miało miejsce bodajże rok czy 2 lata temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) No proszę, a myślałem, że taki poziom łachuderstwa i zawiści tylko w PL. Edytowane 30 Maja 2012 przez DANNY__79 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Znalazłem nawet temat, w którym opisana jest ta sytuacja Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 za przeproszeniem to ten ziomek to zwykły ku**s , ryba jest dobrym overclockerem nie dawali sobie rade to zrobili przekręt.. szkoda mi go bo to zostanie zawsze przy nim mimo ze nie jest winny Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 IMO te problemy w świecie OC nie są tylko po jednej stronie - warto też poczytać temat o zawodach HWBot Country Cup 2011. Niby wygraliśmy w nich (mówię jako Polacy, bo nie brałem udziału), ale było trochę spiny i niemiłego zachowania (szczególnie widać to na ostatnich stronach tematu). Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Tak, czytałem to. Brałem udział w tych zawodach, ale ryba coś odwalił, nie wiadomo do końca dlaczego (pewnie jakieś prywatne "przepychanki" między nimi). Nawet w czasopiśmie TheOverclocker była o tym mowa (ryba wycofał wyniki). Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 http://img115.imageshack.us/img115/3568/pict0006bh9.jpg <pozamiatane > Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Coś podobnego kiedyś już wdziałem, ale tam miał bezpośrednio na proca normalnie zamontowane, legalnie Poryci ludzie... Wszędzie widzą punkty na HWBot, pewnie nawet próbują valida zrobić na telefonie Edytowane 31 Maja 2012 przez koziro Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 http://valid.canardp....php?id=2234845 Sport to sport, sam się zastanawiam nad root'em fona + małe OC i zasadzenie go w BIT <nara> Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Może to nie jest hardware, ale... http://img705.imageshack.us/img705/7671/21909982.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) Kurcze, bałbym się kupić tą grafę - nie wiadomo coś się z nią działo (pewnie na laminacie jeszcze ma resztki lakieru do paznokci i cyny z v-modów) http://iv.pl/images/37142416477108306664.jpg Edytowane 1 Czerwca 2012 przez regist88 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ludzie to jest moja aukcja ! Ja w ogóle nie kumam po H on to wkleił !? Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 pobieram to jest aukcja Effendiego Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Można zobaczyć nazwę użytkownia co sprzedaje te kartę na allegro dla niedowiarków Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 @effendi360 Spoko, czytałem cały temat w dziale sprzedam - ten mój post był raczej takim żartem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts