Skocz do zawartości

Monitor do gier za ok. 1600 zł, 24-27 cale. Pomoc w wyborze monitora

Recommended Posts

Trzeba będzie popracować  :rotfl:.

Nie powiem fajnie by było z takich trzech pg278q, nawet z pg248q. Tylko czym to napędzić bez SLI nie podchodzi ;).

W poniedziałek lub wtorek przyjdzie nowy Dell,  jak się nie spodoba to biorę Asus-a pg278qr i Autorowi mogę go polecić, miałem co prawda bez R. Sprzedałem na rzecz pg279q co było BŁĘDEM bo się bujałem cały czas z różnymi problemami na szczęście się go pozbyłem i kupiłem pg248q i jestem zadowolony. 

Bzdura. Monitor ma być zakupem na lata. Warto dołożyć trochę zielonych, co by szkiełku nic nie brakowało za te pare lat.

A autor musi się zdecydować, jaki budżet posiada ^^ bo tak, to możemy w nieskończoność lecieć. Zaraz budżet wyniesie 10k i będziemy rozmawiać o 4K i 144Hz  :-> 

Jak to się mówi apetyt rośnie w miarę jedzenia. Tym bardziej się zagłębiam w temat, tym bardziej się nakręcam. Oczywiście nigdy nie sądziłem by kupować tak drogi monitor. Natomiast jak mam w tym momencie 2000 zł na monitor, to w ciągu 3-4 miesięcy mogę dozbierać brakującą kwotę i kupić coś "szałowego" Nie będziemy już szaleć i 3000 zł to będzie ostateczność  :P  Nie chciałem też zakładać nowego tematu skoro już tutaj toczy się dyskusja ;)

Jeszcze pewnie nad wyborem się zastanowię. Choć dzięki wam mój wybór na pewno będzie łatwiejszy :) 

Jak to się mówi apetyt rośnie w miarę jedzenia. Tym bardziej się zagłębiam w temat, tym bardziej się nakręcam. Oczywiście nigdy nie sądziłem by kupować tak drogi monitor. Natomiast jak mam w tym momencie 2000 zł na monitor, to w ciągu 3-4 miesięcy mogę dozbierać brakującą kwotę i kupić coś "szałowego" Nie będziemy już szaleć i 3000 zł to będzie ostateczność  :P  Nie chciałem też zakładać nowego tematu skoro już tutaj toczy się dyskusja ;)

Jeszcze pewnie nad wyborem się zastanowię. Choć dzięki wam mój wybór na pewno będzie łatwiejszy :)

Tak,można czekać 3-4 miesiące i doskładać,są tacy którzy rezygnują z zakupu jakiegoś komponentu teraz i składają kasę nawet rok żeby kupić coś lepszego(droższego),tylko za rok lub nawet te 3-4 miesiące wyjdzie znowu coś lepszego i znowu się nie kupi bo znowu trzeba doskładać.Takie nakręcanie się to jest zły doradca.Ja też się tak nakręcałem.Już byłem gotów kupić DELL 27" S2716DG którego proponowałem wyżej,ale pomyślałem na chłodno po co mi do mojej nie zbyt już wydajnej karty monitor WQHD?Bo co,kupię przyszłościowo i będę się męczył z WQHD na ustawieniach LOW dokąd nie zmienię karty lub całej jednostki?Nie.Kupiłem monitor Full HD z G-Sync,czyli taki monitor który moja karta(  którą mam  teraz a nie za dwa lub trzy lata będę posiadał ) bez żadnych problemów obsłuży.Dlatego gram sobie teraz komfortowo we wszystkie najnowsze gry,bez obcinania detali w wystarczającej ilości FPS-ów,+G-Sync które jednak swoje robi.

Edytowane przez login1969

Własnie jestem posiadaczem S2417DG i mogę polecić, super obraz i rozdzielczość robi swoje. Bardzo przyjemnie się gra, według mnie bardzo dobrze wykonany przejrzysty i prosty w obsłudze OSD-e. Idealne podświetlenie jestem pod wrażeniem jednak Dell to Dell :).