Piechcia 0 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam oto mój obecny sprzęt. I5 4690k 4,4 ghz 1,27v R9 390 Nitro 8 gb 8 GB RAM Gigabyte z97x gaming 3 Fortis 3 Zalman Z3+ SSD Samsung 850 evo 120 gb (system) 2x HDD WD Blue 1 tb. thermaltake Smart SE 530w Opłaca sie upgradować ten sprzęt? Na razie nie myśle o kosztach bo wpierw chciał bym mieć pomysł czy tu pozostaje już wymiana całej platformy. Myślałem nad dołożeniem 8 GB Ram i zmianie obudowy by poprawić przepływ powietrza i wykręcić jeszcze z 200 mhz z procka. Co o tym myślicie Cytuj Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Myślę że jest to dobry pomysł by zostawić wszystko i lekko podkręcić ale kartę możesz zmienić w przyszłości Cytuj Link to post Share on other sites
WaltKowalski 78 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Tak jak wyżej, nie ma co zmieniać. To bardzo dobry komputer możesz dokupić jedną kostkę RAMu, ewentualnie jak ci brakuje mocy zmienić grafikę na coś nowszego. Zmianę platformy rozważałbym dopiero po premierze nowych zabawek od AMD, bo będzie wiadomo co oferuje konkurencja. Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Opłaca sie upgradować ten sprzęt? A co, narzekasz na niedobór mocy czy po prostu Ci się nudzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Piechcia 0 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) A co, narzekasz na niedobór mocy czy po prostu Ci się nudzi? Wszystko po trochu :)Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Zastanawiam się czy moja grafika w tych czasach nie zestarzala się mocno Edytowane 3 Lutego 2017 przez Piechcia Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 grafikę masz często zbliżającą sie wydajnością do gtx1060 6gb a objeżdżającą nowe rx470, więc nie ma co narzekać, no może poza poborem prądu , Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts