Skocz do zawartości

Słuchawki dokanałowe do 100 zł. Wytrzymałe

Recommended Posts

Witam.

Poszukuje słuchawki dokanałowe do 100zł które mają wytrzymały kabel 7/9 słuchawek jakie miałem w ciągu roku padło przez kabel [przy słuchawkach lub/i jacku] , wyjątkiem są Brainwavz Delta w którym rozpadła się plastikowa obudowa od słuchawek [dwukrotnie, dwie różne pary]. Miałem sluchawki od takich z Chin po 5 zł po właśnie te Brainwavz Delta. Słuchawki będą służyły do odtwarzania przeróżnej muzyki z telefonu Meizu M2 Note. Najlepiej jakby jack był w kształcie L. 

Pozdrawiam.

ROCK Zircon odradzam padły po dwóch miesiącach najpierw wysiadł przycisk na kablu potem zdechł kabel przy jacku. Co więcej w komentarzach pod filmem na YT  ktoś inny napisał że miał dokładnie to samo najpierw zdechł przycisk potem wtyk, a sklep gearbest od ręki zatwierdził reklamacje więc możliwe że to częsta przypadłość. Aczkolwiek uratowałem je przelicytowując nowego jacka(przycisku to nie naprawiło ale słuchawki działają). W ramach reklamacji miałem do wyboru odsyłać słuchawki do Chin albo wziąć 5 euro rabatu na dowolny produkt. Wziąłem rabat i za niego kupiłem PLEXTONE X41M.  Od ponad pół roku ich używam i puki co wszystko ok

http://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_332608.html

Tak by the way. Polecam brać słuchawki z chin bez przycisku mikrofonu, chyba, że ktoś ma na to parcie. Jest dodatkowy bezsensowny element, przy którym może złamać się kabel. Dodatkowo, żeby naprawić przycisk trzeba się bawić z jackiem 4polowym, którego lutowanie jest upierdliwe (przynajmniej dla mnie) + jest ich  mały wybór w porównaniu do 3 polowych (zwykłych).

Nie ma za co oby służyły jak najdłużej. Kole kz atm za całe 6$ z promocji ciągną już ponad 2 lata i tyram Je w pracy niemiłosiernie nie Chca się rozleciec. Kolega swoje już zdążył zepsuć. Tak ze wszystko zależy jak się trafi

Ewentualnie jest jeszcze inna droga i to bez sprowadzania sprzętu z Chin. Jakiś czas temu czytałem artykuł gdzie koleś opowiadał jak to kupił w RTV euro AGD zdaje się, dokanałówki Sony z tych po ok 50-70zł nie pamiętam jaki model (ale to mniej ważne), poużywał ich z dwa miesiące i mu zdechły poszedł do sklepu z miejsca wymienili mu na nowe w ramach gwarancji... i tak wymienia bez szemrania już któryś raz z kolei. Zapytany pracownik sklepu powiedział że ich to nie interesuje taką ma politykę gwarancyjną Sony więc po prostu od ręki mu wymieniają na takie same nowe słuchawki. Muszę przyznać ze czytając ten tekst o mało nie połamałem klawiatury z frustracji bo miałem takie słuchawki od Sony, padły i je wywaliłem do kosza bo grały mocno tak sobie wiec nie chciało mi się przy nich grzebać.

Przy okazji ciekawe jak długo wytrzymują VE Monki bo maja konstrukcje do złudzenia przypominającą takie pchełki Philipsa które mi działają już bodajże 7 czy 8 lat (z zestawu z odtwarzaczem MP3 Philipsa).

Taśmą? Nie lepiej założyć 2-3 centymetrowy kawałek opaski termokurczliwej żeby to wyglądało jako tako? A zauważyłem że Monki są teraz dostępne za niecałe 19 euro w wersji expresso z etui i dwużyłowym skręconym kablem na każda słuchawkę.

https://pl.aliexpress.com/store/product/Venture-Electronic-VE-MONK-earbud-earphone/1924356_32417311324.html?isOrigTitle=true#extend

Ładnie się prezentują te monki :)

A no taśmą bo czasami jack jest za duży i nie wciągniesz go na kabel, a jak weźmiesz znowu za duży to musisz go bardziej przykurczyć i będzie zbyt twardy i w dalszym ciągu kabel będzie się wyginał w jednym miejscu.

Przy wymianie jacka ofc dobrana termokurczka pod kabel :)