Zulaga 196 Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam, ostatnio zamówiłem części i poskładałem komputer (zdecydowanie nie pierwszy, mam już w tym trochę doświadczenia). Konkretnie taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/LeGQP4/ Po złożeniu (na 99% poprawnie, jak mówiłem, to dla mnie nie pierwszyzna - poza tym dla pewności rozłożyłem i złożyłem go jeszcze 2 razy) i uruchomieniu nie ma żadnej reakcji. Ekran pozostaje całkowicie czarny, dioda na monitorze nie świeci się. Po kilkudziesięciu sekundach następuje restart (wnioskuję po rozpędzających się od nowa wentylatorach). Na początku sprawdziłem kartę graficzną w moim kompie - działa prawidłowo. Potem podłączyłem beeper do MoBo - wykrzyczał 5 sygnałów, co jasno wskazywało na procesor. CPU zostało wymienione i - jak można się domyślić - nie przyniosło to żadnego efektu. Podpiąłem nawet cały sprzęt pod mój zasilacz (CM G550M) i również nie działa. Próbowałem z jedną kością pamięci, bez rezultatu. Czy ostatnia możliwość to uwalona płyta główna? Piny w gnieździe wyglądają w porządku, kondensatory też. Jakieś pomysły co jeszcze można zrobić? Czy składać kolejną reklamację, tym razem dot. płyty głównej? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Zulaga 196 Napisano 24 Lutego 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Do zamknięcia, płyta główna była przyczyną problemu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts