snakee16 2 Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam, zakładam ten temat, żeby dowiedzieć się czy jest to normlana reakcja wentylatora, już tłumaczę. Laptop niemiłosiernie się przegrzewał GPU 96*C cpu 94*C (w stresie) szarpnałem się i rozebrałem go na części pierwsze, zmieniłem pasty, termopady przeczyściłem. Odpalam komputer zadowolony, że udało mi się uzyskać temperature procesora na poziomie 36-39*C przy przeglądaniu internetu, tylko, że jak dochodzi do najniższej wartości to wentylator sie normalnie wyłącza tak jakby mu była za zimno Zostawiłem go na noc bo pobierałem, to temp. procesora oscylowała od 35 do 45*C jak już wentylator sie wyłączał. Zdziwiony jestem bo na stacjonarce zawsze pracował a temp. też były niskie. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Jak jest niskie obciążenie to wentylator nie pracuje. Co do twoim temp są za wysokie u mnie po OC GPU to max 80 C procesor 75 C pod obciążeniem. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Jak mi się wentylator wyłącza to się cieszę a nie martwię. Nie porównuj CPU w laptopie i PC. Mój w laptopie ma TDP = 15W a w PC 84W. Logicznym jest, że potrzebują różnego chłodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts