Misiekk14 0 Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Witam chciałbym zakupić karte gtx 1050 do 570zł i chciałbym się dowiedzieć jakie są wymogi do tego by karta działa poprawnie , mam 450 W zaislacz i procesor intel core i3 2120 3.3GHz . Czy karta da radę i mógłbym prosić i poradę jaką karte zakupić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Wymogi są takie, że karta musi być włożona w odpowiedni slot na płycie głównej Karta ma mały pobór mocy, nie wymaga żadnego dodatkowego zasilania, wystarczy ją "wcisnąć" i tyle. Z tego co wyczytałem w poprzednim temacie, Twój zasilacz to jakiś LiteOn 450W. Ogólnie na moc zasilacz powinien dać radę, ale jest to raczej słaba konstrukcja, która może łatwo się spalić, przy czym może zabrać z tego świata inne podzespoły. Co do karty graficznej, to tutaj nie ma się raczej co zastanawiać. Karta ma mały pobór mocy i wydziela mało ciepła, więc nie musi to być żadna rozbudowana konstrukcja. Wystarczy najprostsza z jednym wiatrakiem. Myślę, że coś takiego by wystarczyło. Ogólnie na Twoim miejscu, najpierw zakupiłbym jakiś lepszy zasilacz, żeby nie ryzykować, że puści kartę z dymem Potem wystarczy zainstalować sterowniki, ze strony producenta i wszystko będzie banglać. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiekk14 0 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Okej. Dzięki za radę Cytuj Link to post Share on other sites
abemus 0 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Tak, tylko dobrze też nie pchać karty na siłe do slotu tylko z wyczuciem Cytuj Link to post Share on other sites
backero 16 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Karta powinna bez problemu współpracować z powyższym zestawem, procesor nie będzie ograniczał jej osiągów. Zasilacz też bez problemu da radę. Jedynie co to tak jak już zostało wspomniane to przy montażu ostrożnie i z wyczuciem włóż kartę i podepnij zasilanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts